Benetton, Zara, Primark… ¡Firmad un acuerdo vinculante por la seguridad en vuestras fábricas!

Benetton, Zara, Primark… Firmeu un acord vinculant per la seguretat a les vostres fàbriques!

Envia un missatge directe a les grans marques de la indústria de la moda perquè facin un pas al front per la seguretat de les persones que, amb el seu treball, els permeten pastar beneficis milionaris. Entra aquí i escriu el teu propi missatge a les multinacionals de sector perquè garanteixin la seguretat de les seves treballadores. Pots també basar-te en aquesta proposta de text:

«L’Acord de Bangladesh ha estat un programa d’èxit per la seva independència i per ser d’obligat compliment per llei. Ha aconseguit grans millores en la seguretat que els programes voluntaris mai han arribat. És la vostra obligació garantir que la vida de les treballadores no es posa en perill per no comptar amb llocs de treball segurs. Signeu un acord legalment vinculant per la seguretat!»

*El 31 de maig de 2021 expira l’Acord de Bangladesh: l’únic programa efectiu i reeixit que ha aconseguit avenços significatius en matèria de seguretat en les fàbriques de país, a l’ésser legalment vinculant i comptar amb la participació de treballadores i sindicats. Si les grans marques tèxtils no signen un nou acord global, legalment vinculant, tots els avenços aconseguits per fer de les fàbriques llocs més segurs es faran malbé. A deu dies de la finalitat de l’Acord, tan sols 2 marques s’han compromès a signar-lo.

 


Campanyes tancades

 

Solidaridad con las trabajadoras del textil en Bangladesh

Solidaritat amb les treballadores del tèxtil a Bangladesh

Firma aquí

Firma para que H&M cumpla su promesa de pagar salarios dignos

Firma perquè H&M compleixi amb la seva promesa de pagar salaris dignes

Firma la petició

 

Justice For Bravo Workers: Zara, Mango y Next ¡Pagad lo que debéis!

Justice For Bravo Workers: Zara, Mango i Next: Pagueu el que debeu!

Firma la petició

 

#GoTransparent. Queremos saber quién hace nuestra ropa

#GoTransparent. Volem saber qui fa la nostra roba

Firma la petició

Case 24: Full name: Hasan, Age: 19, Unmarried, Experience: 5 years, Occupation: Cutting leather for making shoes, Location: Hazaribagh, ‘I can hardly write my name. Without education I know I will never be able to do just any job. When getting a textile job nowadays people need education. So it is good for me that I learned this job. I worked in a tannery earlier, which is very dangerous for your health. So I started learning shoemaking. Right now I can only cut the leather according to the size and design. But with time I will learn the full process of shoemaking. My parents live in a village and I still cannot send them enough money to cover their needs. I can earn a maximum of 8000 taka a month ($100). I live in this room with my five other colleague shoemakers. It is very hard to sleep during summer nights without a fan in this overcrowded room. But I cannot spend more than this with the money I make on accommodation and food. My colleagues say there is no future in this job but I hold my faith tightly; things will become better with time.’

Exigeix transparència a les marques del calçat.

Firma la petició.

 

473chungfaiworkers

Treballadores de Cambodja es mobilitzen per exigir a Mark&Spencer, Bonmarché i Nygard que els paguin el que els deuen

Envia una carta a les marques per exigir la seva responsabilitat