Avui les morts són a Cambodja: ensorrament d’una fàbrica de calçat

| 16 maig 2013

El diari britànic The Guardian anuncia que un nombre indeterminat d’obrers i obreres de Cambodja han mort avui per l’ensorrament parcial de la fàbrica on treballaven fent calçat per a l’exportació.

La fàbrica ensorrada, Wing Star Shoes, està a la província de Kampong Speu, a l’oest de la captial del país, Phnom Penh. Les autoritats han comunicat a Associated Press que s’han trobat dos cosos entre les runes i que almenys set persones han resultat ferides.

Els articles de confecció constitueixen l’exportació més important de Cambodja. El 2012 més de 4.000 milions de dòlars en productes tèxtils i calçat van ser embarcats a Cambodja amb destinació a Europa i els Estats Units. La indústria de la confecció i del calçat per a l’exportació ocupa a més de mig milió de persones a més de 500 fàbriques en aquest país asiàtic.

The Guardian destaca que el 22 de març, els treballadors i les treballadores de Wing Star, la fàbrica sinistrada, van anar a la vaga per protestar per les seves condicions laborals i pels seus baixos salaris.

El desastre de Bangla Desh del passat 24 d’abril va permetre introduir a l’agenda mediàtica les condicions extremes d’explotació i inseguretat en que treballen obrers i obreres de la confecció de tot el món. No són coincidències, ni accidents, els problemes no són exclusius de Bangla Desh.