Per a exercir un consum crític cal estar informats i informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, passa a l’acció!

En primer lloc pren consciència que allò que afecta els altres també t’afecta a tu:

 1. Retallades en drets laborals: la precarietat al sud es converteix en precarietat global.
 2. Monopolització de la distribució: cada cop menys empreses controlen el nostre accés a la roba.
 3. Limitació de la llibertat d’elecció: la monopolització de la moda porta a la imposició d’unes tendències uniformes a tot el món.
 4. Conseqüències mediambientals: hi ha països on s’utilitzen substàncies i procediments de producció que estan prohibits aquí.

En segon lloc, a més d’incorporar criteris de consum coherents amb el que penses i petits canvis a la teva vida, pren consciència de la importància de la teva acció sumada a les de les altres persones.

A continuació t’oferim algunes propostes:

Individualment

 • Dóna suport a campanyes i accions puntuals de pressió i denúncia. Pots seguir les Accions Urgents de la Campanya Roba Neta. Inscriu-te a la llista de ciber-activistes a www.robaneta.org
 • Interessa’t per la responsabilitat de les empreses productores. Pots trobar informació a les nostres publicacions o a la pàgina web de les campanyes de defensa dels drets laborals.
 • Demana informació a les empreses per demostrar que les persones consumidores estem preocupades per l’origen dels seus productes. Fes reclamacions quan les etiquetes no reflecteixin on han estat confeccionades les peces de roba.
 • Demana als establiments comercials quina és la procedència de les peces.
 • Hi ha moltes empreses internacionals de les que no disposem d’informació sistematitzada. Com a consumidor o consumidora tens dret a interessar-te per les mesures que adopten les firmes que et venen la roba. Et proposem que demanis més dades i transparència a través de correus electrònics com aquest i que ens transmetis les respostes que rebis a info@robaneta.org
 • Actua, firma les peticions que elaborem cap a les empreses i cap als governs.

Col·lectivament

 • Forma un grup d’activistes a la teva universitat, al teu barri o a la teva ciutat. Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu, adheriu-vos a la xarxa de la CRN i ajudeu-nos a fer difusió de les denúncies i de les accions urgents.
 • Col·labora amb les plataformes que s’encarreguen d’investigar les empreses. Ofereix el teu temps per fer recerca des del teu ordinador.
 • Escriu-nos a info@robaneta.org

Dóna’ns suport

Si creus en el treball de la Campanya Roba Neta i vols contribuir a que seguim treballant per la defensa dels drets laborals a la indústria de la moda global, dóna’ns suport. La teva solidaritat econòmica compta!

Pots fer una aportació anual, mensual o esporàdica amb la quota que tu decideixes. Qualsevol aportació per petita que sigui és ben valorada. Aquest diners seran reinvertits en la campanya per a seguir editant material de carrer, fer traduccions i material de difusió.

Pots ingressar la teva donació en aquest número de compte: ES55 1491 0001 2010 0939 5326