Exigeix un salari digne per a les persones que confeccionen la nostra roba.

09/desembre/2022 | Acció Urgent, Notícies, Salaris dignes

Pròxim objectiu: arribar a les 100.000 signatures.
#GoodClotheFairPay és una campanya que exigeix una legislació sobre salari digne en tot el sector de la confecció, el tèxtil i el calçat. Necessitem un milió de signatures de ciutadans de la UE per a impulsar una legislació que exigeixi a les empreses la diligència deguda en matèria de salari digne en les seves cadenes de subministrament.

Ajudeu-nos a difondre. Descàrrega aquí els cartells amb el QR per a signar i penja’ls en el teu treball, en la teva oficina, en l’institut, a la botiga del barri…

Cartel A5

Cartel A3

Necessitem 1 milió de firmes per #GoodClothesFairPay

Durant massa temps, les marques de moda han promès fer el correcte. No ho han fet.
No podem esperar que les marques adoptin mesures voluntàries. La indústria ha de ser regulada i responsabilitzada.

Les persones que confeccionen la nostra roba -en la seva majoria dones- guanyen menys del necessari per viure.
Aquestes persones continuen atrapades en la pobresa mentre les grans empreses de la moda continuen beneficiant-se del seu dur treball. És un sistema profundament injust i explotador, i hem d’exigir una mica millor. La pandèmia dels COVID-19 ha agreujat la inseguretat salarial de les persones que confeccionen la nostra roba, deixant als treballadors sense cap xarxa de seguretat social, lluitant per pagar el menjar, l’atenció sanitària i l’habitatge.

Per això, la campanya Good Clothes Fair Pay, una iniciativa ciutadana europea en favor de salaris dignes en la cadena de subministrament de la moda, exigeix una legislació que ajudi a aconseguir salaris justos per als treballadors del sector tèxtil i de la confecció de tot el món.

Iniciativa Ciutadana Europea (ICE)
Good Clothes Fair Pay és una Iniciativa Ciutadana Europea per a demanar a la Comissió Europea que introdueixi legislació que exigeixi que les marques i els detallistes del sector de la confecció duguin a terme una diligència deguda específica en la seva cadena de subministrament per a garantir que els treballadors reben salaris dignes.

L’ICE -Iniciativa Ciutadana Europea- és un instrument únic que permet als ciutadans demanar directament a la Comissió Europea que proposi legislació en un àmbit de competència de la UE. La campanya ha de recollir almenys un milió de firmes de ciutadans de la UE.
L’àmbit d’aplicació abasta les marques i els detallistes que desitgin comerciar a la UE, independentment que tinguin la seva seu a la UE o en un altre lloc. Demana a les marques i als detallistes que estableixin, apliquin, supervisin i facin públic un pla amb terminis i objectius concrets per a reduir la diferència entre els salaris reals i els salaris dignes.

Posa l’accent principalment a exigir a les marques que identifiquin els grups de risc especialment afectats pels baixos salaris, com les dones i els treballadors immigrants. La nostra proposta inclou mesures com la fixació de preus, el càlcul de costos i les pràctiques generals de compra de les empreses, garantint que els treballadors no hagin de recórrer a hores extraordinàries excessives per a cobrir les seves necessitats bàsiques.

Aquesta legislació seria la primera sobre salari digne a escala de la UE per als treballadors de la confecció de tot el món.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This