Nova campanya de crowdfunding de Ropa Limpia! Dóna suport!

Apunta't al grup d'activistes de drets laborals! Apunta-t'hi

Adidas

QUÈ EN SABEM D'ADIDAS?

Adidas és una empresa alemanya fundada l’any 1949 especialitzada en roba esportiva. L’any 2017 va ingressar 21,22 milions d’euros i té vora 60.000 persones treballadores arreu del món. Els seus beneficis el 2016 van ser de 1.020 milions d’euros.

Adidas no es compromet amb un salari digne

És decebedor que una empresa tan gran com Adidas encara no s’hagi compromès a dur a terme una estratègia per assegurar un salari digne. Oficialment la companyia diu estar “examinant la qüestió dels salaris justos”, però això no sembla traduir-se en cap acció concreta.

Per què és necessari establir un salari digne?

És vital establir quin és el salari digne nacional a cada país perquè les treballadores puguin cobrir les seves necessitats bàsiques. D’aquesta manera els costos de producció inclourien salaris dignes. Però de moment Adidas utilitza el sou mínim legal per determinar si s’està pagant un salari digne.

És més, quan es va apujar el salari a la Xina, Adidas va anunciar que portaria la seva producció a un altre país. Les marques tenen molt de poder i els governs, que podrien assegurar salaris  dignes, no ho fan per por que les empreses s’emportin les comandes a països amb salaris més baixos. Aquest tipus d’accions envien senyals a altres governs asiàtics. El subtext sembla ser: “Si apugeu els salaris, ens enduem la producció”. No cal dir que marques tan grans com Adidas tenen molt poder d’influència.

Adidas diu promoure l’apoderament entre treballadores, però..

D’una banda, Adidas diu promoure l’apoderament de les treballadores manufactureres. Per exemple, l’empresa diu formar un 15% dels seus proveïdors en llibertat sindical i lliure associació. D’altra banda, però, la companyia no s’involucra en casos de vulneració de drets greus, com per exemple el cas d’Indonèsia on 1.300 treballadores van ser acomiadades després de participar en una vaga, l’any 2015.

Continguts relacionats

Denuncien situacions d’esclavatge en fàbriques proveïdores d’Adidas a Argentina

Denuncien situacions d’esclavatge en fàbriques proveïdores d’Adidas a Argentina

Les denúncies arriben després que diverses treballadores denunciessin la seva situació laboral dins les fàbriques proveïdores d’Adidas.

Llegeix-ne més

Com puc revertir aquesta situació?

Comparteix

Compartint opinions amb els més propers, seguint-nos a les xarxes socials o difonent els nostres articles i informes.

Actua

Formant part del nostre grup d’activistes! Per participar a les nostres accions, estigues atent a les convocatòries.

1/9 Adidas

En aquesta pàgina web utilitzem cookies per garantir una millor experiència. Política de cookies