Què en sabem de Mango?
Mango és una companyia barcelonina fundada l’any 1984. Té vora 16.000 persones treballadores i 2.200 botigues repartides a 109 països. L’any 2015 va tenir uns ingressos de 2.327 milions d’euros.
Nova campanya de crowdfunding de Ropa Limpia! Dóna suport!
Apunta't al grup d'activistes de drets laborals! Apunta-t'hi
Mango és una companyia barcelonina fundada l’any 1984. Té vora 16.000 persones treballadores i 2.200 botigues repartides a 109 països. L’any 2015 va tenir uns ingressos de 2.327 milions d’euros.
El codi de conducta de MANGO especifica que “els proveïdors garantiran que els salaris complexin la legislació. De la mateixa manera, el salari mínim es considerarà el mínim legal, però no el sou recomanable.” Es podria deduir que si hi ha un sou recomanable, la companyia fa passos concrets perquè aquest s’apliqui. No és el cas.
De cara al públic, MANGO accepta la definició de salari digne de la Campanya Roba Neta1. I també explica que “encoratja els proveïdors” perquè complementin el salari amb subsidis per a l’allotjament, el menjar i altres despeses. Encoratjar els proveïdors, però, és una política ineficaç.
Així, MANGO també dedica esforços a vendre una imatge d’empresa compromesa, mentre que les condicions d’aquelles persones que fabriquen la roba de la companyia romanen igual.
L’empresa té un sistema d’auditoria externa per abordar el tema del salari digne i de la llibertat d’associació. És un model que repetidament ha demostrat ser ineficaç. Si una empresa realment està preocupada per les condicions de les seves treballadores, hauria de fer passos proactius en aquesta direcció.
Sobre la qualitat de llibertat sindical a les empreses proveïdores, MANGO respon que “sempre donem suport perquè les persones treballadores puguin escollir associar-se lliurement”. Una vegada més, aquesta actitud passiva només permet que el patiment de les treballadores continuï.
Aquelles treballadores que tenien vincles amb sindicats van ser expulsades de les fàbriques proveïdores de Mango a Pakistan mentre que els sindicats continuen criminalitzats.
Consulta els nostres informes i gràfics informatius per conèixer més de les pràctiques injustes de la indústria tèxtil.
Compartint opinions amb els més propers, seguint-nos a les xarxes socials o difonent els nostres articles i informes.
Formant part del nostre grup d’activistes! Per participar a les nostres accions, estigues atent a les convocatòries.