
Empreses com Zara continuen treballant amb proveïdores que utlitzen el Sumangali
El Sumangali, un mètode de pagament que oprimeix les dones treballadores joves, és una pràctica comuna en països com l’Índia.
Inditex, propietària de Zara, continua treballant amb fàbriques proveïdores que practiquen el règim Sumangali. Aquest règim, que consisteix a pagar les treballadores tres anys després que comencin a treballar per assegurar-los un bon dot per casar-se, obliga a jornades laborals de més de 16 hores i a viure en condicions de salut i higiene molt per sota dels nivells d’una vida digna. Aquest règim ja va ser condemnat per l’empresa Zara, tot i que no ha fet absolutament cap acció per revertir-lo o aturar-lo, sinó que ha continuat els seus tractes comercials amb les persones proveïdores que l’utilitzen.
Marques relacionades
Continguts relacionats

El sector del cuir a Bangla Desh contamina desenes de milers de litres d’aigua cada dia
En un país com Bangla Desh on la indústria del cuir és la més important pel que fa a producció i ocupació, les fàbriques del sector aboquen substàncies contaminants a les reserves d’aigua potable cada dia.

Fàbriques proveïdores de Mango acomiaden i persegueixen treballadores i sindicats.
Aquelles treballadores que tenien vincles amb sindicats van ser expulsades de les fàbriques proveïdores de Mango a Pakistan mentre que els sindicats continuen criminalitzats.

L’empresa Camper no dóna garanties en el tractament de productes tòxics
Malgrat que ha començata donar informació sobre els seus proveïdors, l’empresa Camper continua sense explicar com tracta els residus.
Com puc revertir aquesta situació?
Consulta els nostres informes i gràfics informatius per conèixer més de les pràctiques injustes de la indústria tèxtil.
Compartint opinions amb els més propers, seguint-nos a les xarxes socials o difonent els nostres articles i informes.
Formant part del nostre grup d’activistes! Per participar a les nostres accions, estigues atent a les convocatòries.