Saps com aconseguir informació específica sobre l’origen de la roba que portes, i de les condicions en les quals ha estat fabricada? Nosaltres tampoc! Sovint manquem d’informació significativa sobre on es van confeccionar la nostra roba i les nostres sabates. Tot i que a l’etiqueta d’una samarreta llegim “Made in China”, en quina de les milers de fàbriques del país es va fer? Quines van ser les condicions laborals dels treballadors -en la seva majoria dones- en aquestes fàbriques?

Exigir a les marques de roba que publiquin tota la informació sobre les fàbriques proveïdores amb les quals treballen és un pas fonamental per lluitar pels drets laborals dels qui treballen en la indústria de la confecció. Aquesta informació és de vital importància per a les persones treballadores, ja que permetria a sindicats i altres defensors dels drets laborals alertar de possibles abusos. Conèixer les marques per a les quals una fàbrica treballa permetria a més que les marques contribuïssin i cooperessin en el cas que es produïssin vulneracions dels drets laborals.

Posició de la Campanya Roba Neta sobre la Transparència

Creiem que:

1 La transparència és una poderosa eina per promoure que les empreses del sector reten comptes sobre els drets laborals en les cadenes de subministrament globals.

2 Conèixer quines marques estan comprant a les fàbriques, permet responsabilitzar i alertar les marques sobre els problemes relacionats amb els drets laborals.

3 Una major transparència permetrà als treballadors i treballadores mostrar la seva preocupació sobre els salaris i la seguretat a les fàbriques i reclamar indemnitzacions quan sigui necessari

Actua:

Una coalició en la qual participa la xarxa internacional de la Campanya Roba Neta ha promogut el Compromís de Transparència: una crida a 72 empreses de roba, minoristes i supermercats amb productes de marca pròpia de roba i calçat, instent-los a implementar un nivell mínim de transparència en la cadena de subministrament.

Nova publicació: guia de transposició de la Directiva Europea de Diligència Deguda de les empreses en matèria de Sostenibilitat

Nova publicació: guia de transposició de la Directiva Europea de Diligència Deguda de les empreses en matèria de Sostenibilitat

La Campanya Roba Neta, juntament amb altres vuit ONG europees, publica una guia de transposició sobre la Directiva de Diligència Deguda de les empreses en matèria de Sostenibilitat (CSDDD per les seves sigles en anglès). El procés de transposició suposa una oportunitat única per abordar les llacunes del text de la llei i per millorar la protecció dels treballadors i les treballadores i les comunitats d’arreu del món.

Després d’anys de pressió, Levi’s es compromet a protegir les seves treballadores al Pakistan

Després d’anys de pressió, Levi’s es compromet a protegir les seves treballadores al Pakistan

El gegant del denim Levi’s Strauss ha signat un acord vinculant per garantir que les persones treballadores que fabriquen els seus jeans al Pakistan finalment puguin anar a treballar sense témer per les seves vides. La xarxa de la Campanya Roba Neta celebra la decisió de la marca d’unir-se a aquest mecanisme vinculant i independent per protegir les treballadores al Pakistan, i agraeix als nombrosos sindicats i activistes que han treballat amb nosaltres per fer això possible. També instem Levi’s a prendre aviat la mateixa decisió per a les treballadores a Bangladesh.

Pin It on Pinterest

Share This