“Revolució sense patró” reivindica un canvi en profunditat, global i dràstic en la indústria tèxtil que vulnera els drets humans i en les estructures econòmiques i polítiques que la sostenen.
Aquesta revolució sense patró canalitza moltes reivindicacions:
- És una revolució que no accepta les discriminacions per raons de gènere, origenètnic, edat, orientació sexual o raça. Que reclama la llibertat sindical i la negociació col·lectiva com a dret indispensable per exigir al patró el compliment de tots els drets laborals.
- És també una revolució feminista, que defensa una transformació constant en les relacions de poder, que camina cap a la igualtat d’oportunitats laborals per les treballadores de la confecció i condemna la violència de gènere.
- També significa una revolució contra els patrons de producció marcats per les marques internacionals que alimenten jornades maratonianes, salaris indignes i explotació laboral.
- És també un canvi en profunditat en els patrons de consum de la societat i les institucions internacionals.
- Finalment, és una revolució en el patró actual de la indústria i la imposició de normes vinculats pel que fa al respecte dels Drets Humans i la transparència en les cadenes de subministrament.
Actua:
12 anys després de l’esfondrament de la fàbrica tèxtil de Rana Plaza, Decathlon encara gira l’esquena a la seguretat i als drets laborals
Descarrega material per compartir a les xarxes socials i fer pressió a Decathlon perquè signi l'Acord: *Recorda etiquetar a @decathlon i @decathlon_espana a Instagram! També pots comentar o compartir la nostra publicació. La nova recerca de Disclose denuncia que les...
Solidaritat amb EILER entitat defensora dels DDHH, acusada de terrorisme a les Filipines
Ens solidaritzem amb l'Institut Ecumènic per a l'Educació i Recerca Laboral (EILER) de Filipines, organització amb la qual col·laborem des de les campanyes Electrònica Justa i Roba Neta de SETEM. EILER és una institució laboral no governamental i sense ànim de lucre...
La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans
Amb la proposta Òmnibus, la Comissió Europea prioritza la desregulació en perjudici dels drets humans, els drets laborals i la protecció ambiental en lloc de reforçar la sostenibilitat i la responsabilitat corporativa. Més de 360 organitzacions de la societat civil i sindicats de més de 50 països insten al Consell i al Parlament Europeu a rebutjar la proposta Òmnibus.