Participa

Per a exercir un consum crític cal estar informats i informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, passa a l’acció!

En primer lloc pren consciència que allò que afecta els altres també t’afecta a tu:

 1. Retallades en drets laborals: la precarietat al sud es converteix en precarietat global.
 2. Monopolització de la distribució: cada cop menys empreses controlen el nostre accés a la roba.
 3. Limitació de la llibertat d’elecció: la monopolització de la moda porta a la imposició d’unes tendències uniformes a tot el món.
 4. Conseqüències mediambientals: hi ha països on s’utilitzen substàncies i procediments de producció que estan prohibits aquí.

En segon lloc, a més d’incorporar criteris de consum coherents amb el que penses i petits canvis a la teva vida, pren consciència de la importància de la teva acció sumada a les de les altres persones.

 

 

Segueix-nos a les xarxes socials i fes arribar els nostres missatges i reivindicacions més lluny!

Si ens acompanyes en els nostres comptes de Twitter, Facebook, Instagram o TikTok i comparteixes i difons els nostres missatges, ens ajudaràs a fer arribar el nostre missatge molt més lluny.

Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu i vols implicar-te més activament en la Campanya Roba Neta, escriu-nos a info@robaneta.org i valorarem juntes possibles formes de col·laboració.

 

Signa les Accions Urgents

Una forma efectiva de pressionar a les marques i forçar en molts casos la seva presa de decisions és a través de la pressió dels consumidors i consumidores. La teva signatura és important i pot marcar la diferència!

El clima, en perill pels vols fast-fashion

El clima, en perill pels vols fast-fashion

Firma ja la nostra petició! La marca de moda ràpida Zara fingeix ser ecològica, però està alimentant el canvi climàtic amb milers de vols. Cada setmana, aquest gegant de la moda transporta diversos milers de tones de roba per tot el món en avions de càrrega, només...

És hora de pagar les vostres treballadores

És hora de pagar les vostres treballadores

Adidas, Nike, Amazon: És hora de pagar les vostres treballadores Milions de treballadores de la confecció a tot el món estan perdent la feina sense compensació. Si en reben, és encara més baixa que els seus salaris habituals de pobresa. La majoria d'aquests...

Fes-te activista

A continuació t’oferim algunes propostes:

Individualment

 • Dóna suport a campanyes i accions puntuals de pressió i denúncia. Pots seguir les Accions Urgents de la Campanya Roba Neta. Inscriu-te a la llista de ciber-activistes a www.robaneta.org
 • Interessa’t per la responsabilitat de les empreses productores. Pots trobar informació a les nostres publicacions o a la pàgina web de les campanyes de defensa dels drets laborals.
 • Demana informació a les empreses per demostrar que les persones consumidores estem preocupades per l’origen dels seus productes. Fes reclamacions quan les etiquetes no reflecteixin on han estat confeccionades les peces de roba.
 • Demana als establiments comercials quina és la procedència de les peces.
 • Hi ha moltes empreses internacionals de les que no disposem d’informació sistematitzada. Com a consumidor o consumidora tens dret a interessar-te per les mesures que adopten les firmes que et venen la roba. Et proposem que demanis més dades i transparència a través de correus electrònics com aquest i que ens transmetis les respostes que rebis a info@robaneta.org
 • Actua, firma les peticions que elaborem cap a les empreses i cap als governs.

Col·lectivament

 • Forma un grup d’activistes a la teva universitat, al teu barri o a la teva ciutat. Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu, adheriu-vos a la xarxa de la CRN i ajudeu-nos a fer difusió de les denúncies i de les accions urgents.
 • Col·labora amb les plataformes que s’encarreguen d’investigar les empreses. Ofereix el teu temps per fer recerca des del teu ordinador.
 • Escriu-nos a info@robaneta.org

Dona suport a la Campanya Roba Neta

Si creus en el treball de la Campanya Roba Neta i vols contribuir perquè continuem treballant per la defensa dels drets laborals en la indústria tèxtil, pots donar-nos el teu suport econòmic.

Qualsevol aportació econòmica, per petita que sigui, ens dona impuls, independència i la possibilitat de seguir endavant amb el nostre treball de recerca i de denúncia.

Subscriu-te al nostre butlletí

Si vols rebre informació periòdica sobre les nostres accions, assoliments i reivindicacions, deixa’ns la teva adreça de correu electrònic i et mantindrem al corrent.

Nom / Associació / Entitat*(Obligatori)
Correu electrònic(Obligatori)
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Pin It on Pinterest

Share This