Participa

Per a exercir un consum crític cal estar informats i informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, passa a l’acció!

En primer lloc pren consciència que allò que afecta els altres també t’afecta a tu:

 1. Retallades en drets laborals: la precarietat al sud es converteix en precarietat global.
 2. Monopolització de la distribució: cada cop menys empreses controlen el nostre accés a la roba.
 3. Limitació de la llibertat d’elecció: la monopolització de la moda porta a la imposició d’unes tendències uniformes a tot el món.
 4. Conseqüències mediambientals: hi ha països on s’utilitzen substàncies i procediments de producció que estan prohibits aquí.

En segon lloc, a més d’incorporar criteris de consum coherents amb el que penses i petits canvis a la teva vida, pren consciència de la importància de la teva acció sumada a les de les altres persones.

 

 

Segueix-nos a les xarxes socials i fes arribar els nostres missatges i reivindicacions més lluny!

Si ens acompanyes en els nostres comptes de Twitter, Facebook, Instagram o TikTok i comparteixes i difons els nostres missatges, ens ajudaràs a fer arribar el nostre missatge molt més lluny.

Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu i vols implicar-te més activament en la Campanya Roba Neta, escriu-nos a info@robaneta.org i valorarem juntes possibles formes de col·laboració.

 

Signa les Accions Urgents

Una forma efectiva de pressionar a les marques i forçar en molts casos la seva presa de decisions és a través de la pressió dels consumidors i consumidores. La teva signatura és important i pot marcar la diferència!

1 milió de firmes per aconseguir salaris dignes – SIGNA AQUÍ!

1 milió de firmes per aconseguir salaris dignes – SIGNA AQUÍ!

Avui s'engega la campanya Good Clothes Fair Pay, una Iniciativa Ciutadana Europea per demanar a la Comissió Europea que garanteixi salaris dignes per a les treballadores del sector de la moda, fent-ne responsables a les empreses. Volem salaris dignes per a la gent que...

Fes-te activista

A continuació t’oferim algunes propostes:

Individualment

 • Dóna suport a campanyes i accions puntuals de pressió i denúncia. Pots seguir les Accions Urgents de la Campanya Roba Neta. Inscriu-te a la llista de ciber-activistes a www.robaneta.org
 • Interessa’t per la responsabilitat de les empreses productores. Pots trobar informació a les nostres publicacions o a la pàgina web de les campanyes de defensa dels drets laborals.
 • Demana informació a les empreses per demostrar que les persones consumidores estem preocupades per l’origen dels seus productes. Fes reclamacions quan les etiquetes no reflecteixin on han estat confeccionades les peces de roba.
 • Demana als establiments comercials quina és la procedència de les peces.
 • Hi ha moltes empreses internacionals de les que no disposem d’informació sistematitzada. Com a consumidor o consumidora tens dret a interessar-te per les mesures que adopten les firmes que et venen la roba. Et proposem que demanis més dades i transparència a través de correus electrònics com aquest i que ens transmetis les respostes que rebis a info@robaneta.org
 • Actua, firma les peticions que elaborem cap a les empreses i cap als governs.

Col·lectivament

 • Forma un grup d’activistes a la teva universitat, al teu barri o a la teva ciutat. Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu, adheriu-vos a la xarxa de la CRN i ajudeu-nos a fer difusió de les denúncies i de les accions urgents.
 • Col·labora amb les plataformes que s’encarreguen d’investigar les empreses. Ofereix el teu temps per fer recerca des del teu ordinador.
 • Escriu-nos a info@robaneta.org

Dona suport a la Campanya Roba Neta

Si creus en el treball de la Campanya Roba Neta i vols contribuir perquè continuem treballant per la defensa dels drets laborals en la indústria tèxtil, pots donar-nos el teu suport econòmic.

Qualsevol aportació econòmica, per petita que sigui, ens dona impuls, independència i la possibilitat de seguir endavant amb el nostre treball de recerca i de denúncia.

Subscriu-te al nostre butlletí

Si vols rebre informació periòdica sobre les nostres accions, assoliments i reivindicacions, deixa’ns la teva adreça de correu electrònic i et mantindrem al corrent.

Nom / Associació / Entitat*(Obligatori)
Correu electrònic(Obligatori)
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Pin It on Pinterest

Share This