H&M més conscient?

25/març/2013 | Notícies

Conscious?

H&M ha presentat l’última “Councious Collection”, una línia de roba realitzada en teixits més sostenibles i que pretén sensibilitzar sobre hàbits de moda més responsables. La campanya mostra a Vanessa Paradis, asseguda en un jardí frondós, demostrant-nos que pots ser “counscious” però sobre tot molt “cool” a preus assequibles.

Amb aquestes col.leccions, H&M apropa un poc més la seua moda “eco-friendly” a la gent del carrer, que podran sentir-se consumidors més responsables de la mà de la segona empresa mundial del fast-fashion. Més enllà de l’estratègia de marketing que és, pareix que la firma sueca ha decidit posar l’atenció sobre les seues estratègies de RSE per demostrar que es una empresa compromesa amb l’impacte mediambiental i social en la seua cadena de producció.  Per exemple, fa uns mesos posava en marxa una campanya de recollida de roba usada per a la seva reutilització i posseeix un codi de conducta que fa signar a tots els seus proveïdors, a més de fer-los auditories. Tot i així H&M tendeix a tirar pilotes fora cada cop que salten a la llum denuncies a la seva cadena de subministrament per part d’organitzacions internacionals.

H&M és, al costat de Zara, Levi’s i Gap, un dels principals compradors de la “prospera” indústria tèxtil de Cambodja. Un país on els salaris de les treballadores de la confecció és de 47 euros al mes. Amb aquest sou les treballadores són incapaços de cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació, generant milers treballadores malnodrides amb jornades laborals de més de 10h al dia en condicions de seguretat pèssimes. Els salaris baixos són especialment preocupants perquè impedeixen a les treballadores poder mantindre a les seues famílies i les obliga a treballar hores extres per sobreviure.

La setmana passada, els sindicats locals a Cambodja van negociar el nou salari mínim, demanant un augment salarial de 89 dòlars, a 150 dòlars al mes. El 21 de març, el Ministeri d’Assumptes Socials va anunciar l’augment del salari mínim a 75 dòlars, a partir 1 maig 2013. Segons l‘Aliança pel Salari Digne Asiàtic, una treballadora i la seva família a Cambodja necessita un salari mensual de 274 USD (213 euros) per a cobrir les necessitats bàsiques, gairebé quatre vegades més el salari mínim anunciat. A més, el salari mínim perd poder adquisitiu a causa de la inflació anual.

Les vendes d’H&M al 2012 van ser de gairebé 17 milions d’euros amb un benefici de més de 2 milions d’euros. És deure de l’empresa pagar una part justa a les treballadores que fan la roba i garantir que tinguin un salari digne per cobrir les necessitats bàsiques, com l’alimentació. Una col·lecció de moda no pot ser “conscient”, “sostenible” o “responsable” si el productor nega a les treballadores que ho han cosit el dret bàsic d’un salari digne.

La Campanya Roba Neta exigeix a H&M que estiga a l’altura del seu eslògan “conscious” i pague salaris dignes als seus treballadors. Uneix-te a la petició per que H&M i altres marques de moda de paguen un salari digne. http://livingwage.cleanclothes.org/ # act

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This