Acord per a la compensació del Tazreem

24/novembre/2014 | Notícies

Dos anys després que més de 120 persones perderen la vida atrapats a la fàbrica Tazreen Fashions a Dhaka, Bangla Desh, s’ha arribat a un acord entre IndustriALL Global Union i les seves seus locals, la Campanya Roba Neta i C&A per al lliurament d’una indemnització a les víctimes de la tragèdia.

El 24 de novembre de 2012, Tazreen Fashions, fàbrica que subministrava a marques mundials de roba, va patir Agreement on Tazreen compensation announcedun incendi devastador. Les sortides estaven bloquejades deixant atrapats a les treballadores, més de 120 persones van morir atrapades o tractant d’escapar. 300 treballadores van resultar greument ferides. Durant dos anys estes treballadores s’han enfrontat a la misèria i problemes mèdics com a conseqüència del foc.

Estos últims dies totes les parts han participat en diferents negociacions, juntament amb l’OIT, per tal d’establir els principis per a un acord. Els detalls del programa es finalitzaran en els pròxims dies, amb l’esperança que finalment es lliure la compensació.
Ineke Zeldenrust, de la Campanya Roba Neta ha declarat: “Just abans del segon aniversari estem molt contents de poder anunciar que IndustriALL ja ha arribat a un preacord amb C&A sobre les bases per a un sistema de compensació. El procés es basarà en el sistema ja desenvolupat per les víctimes Rana Plaza. Aquest sistema cobreix la indemnització per pèrdua d’ingressos, la prestació d’avaluacions mèdiques independents i tractament en curs ”

Com a part d’aquest acord la C&A Foundation s’ha compromès a contribuir amb una quantitat significativa i justa a la indemnització per les víctimes de Tazreen, a més del fons que ja s’havia compromès. Els detalls finals s’elaboraran i faran públics una vegada que el volum de la indemnització sigui definitiu. Ineke Zeldenrust: “Donem la benvinguda al paper positiu que C&A ha exercit en aquest procés, ha estat fonamental per aconseguir aquest acord.”

La Campanya Roba Neta s’unirà avui als sindicats de Bangla Desh i activistes de drets laborals amb motiu del segon aniversari de l’incendi a Tazreen Fashions. A la llum del nou acord s’han tornat a engegar les trucades a altres marques vinculades a l’incendi per aconseguir una contribució immediata i substancial al fons de compensació.

Les treballadores afirmen que en el moment de l’incendi acabaven de fer un enviament a Walmart, el principal comprador de Tazreen. “Walmart encara ha d’assumir la responsabilitat per les treballadores mortes i ferides”, va dir Babul Akhter del sindicat BGIWF IndustriALL (Bangla Desh Garment i Treballadors de la Indústria de la Federació).

Les treballadores de Tazreen també produïen roba per a la cadena alemanya de baix cost Kik, els grans magatzems espanyols El Corte Inglés, marca escocesa d’Edimburg Woollen Mill (Regne Unit), Piazza Itàlia, Disney, Sears, Dickie, Delta Apparel i Sean John. Cap d’aquestes marques han pagat un cèntim a la indemnització. Li&Fung de Hong Kong, la distribuïdora de roba més gran del món, i la C&A Foundation han fet alguns pagaments a través del govern de Bangla Desh. El Corte Inglés i Kik han fet promeses informals, però la CCC demana ara que aquestes promeses es converteixen en compromisos concrets i públi

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This