Acord per a la compensació del Tazreem

24/novembre/2014 | Notícies

Dos anys després que més de 120 persones perderen la vida atrapats a la fàbrica Tazreen Fashions a Dhaka, Bangla Desh, s’ha arribat a un acord entre IndustriALL Global Union i les seves seus locals, la Campanya Roba Neta i C&A per al lliurament d’una indemnització a les víctimes de la tragèdia.

El 24 de novembre de 2012, Tazreen Fashions, fàbrica que subministrava a marques mundials de roba, va patir Agreement on Tazreen compensation announcedun incendi devastador. Les sortides estaven bloquejades deixant atrapats a les treballadores, més de 120 persones van morir atrapades o tractant d’escapar. 300 treballadores van resultar greument ferides. Durant dos anys estes treballadores s’han enfrontat a la misèria i problemes mèdics com a conseqüència del foc.

Estos últims dies totes les parts han participat en diferents negociacions, juntament amb l’OIT, per tal d’establir els principis per a un acord. Els detalls del programa es finalitzaran en els pròxims dies, amb l’esperança que finalment es lliure la compensació.
Ineke Zeldenrust, de la Campanya Roba Neta ha declarat: “Just abans del segon aniversari estem molt contents de poder anunciar que IndustriALL ja ha arribat a un preacord amb C&A sobre les bases per a un sistema de compensació. El procés es basarà en el sistema ja desenvolupat per les víctimes Rana Plaza. Aquest sistema cobreix la indemnització per pèrdua d’ingressos, la prestació d’avaluacions mèdiques independents i tractament en curs ”

Com a part d’aquest acord la C&A Foundation s’ha compromès a contribuir amb una quantitat significativa i justa a la indemnització per les víctimes de Tazreen, a més del fons que ja s’havia compromès. Els detalls finals s’elaboraran i faran públics una vegada que el volum de la indemnització sigui definitiu. Ineke Zeldenrust: “Donem la benvinguda al paper positiu que C&A ha exercit en aquest procés, ha estat fonamental per aconseguir aquest acord.”

La Campanya Roba Neta s’unirà avui als sindicats de Bangla Desh i activistes de drets laborals amb motiu del segon aniversari de l’incendi a Tazreen Fashions. A la llum del nou acord s’han tornat a engegar les trucades a altres marques vinculades a l’incendi per aconseguir una contribució immediata i substancial al fons de compensació.

Les treballadores afirmen que en el moment de l’incendi acabaven de fer un enviament a Walmart, el principal comprador de Tazreen. “Walmart encara ha d’assumir la responsabilitat per les treballadores mortes i ferides”, va dir Babul Akhter del sindicat BGIWF IndustriALL (Bangla Desh Garment i Treballadors de la Indústria de la Federació).

Les treballadores de Tazreen també produïen roba per a la cadena alemanya de baix cost Kik, els grans magatzems espanyols El Corte Inglés, marca escocesa d’Edimburg Woollen Mill (Regne Unit), Piazza Itàlia, Disney, Sears, Dickie, Delta Apparel i Sean John. Cap d’aquestes marques han pagat un cèntim a la indemnització. Li&Fung de Hong Kong, la distribuïdora de roba més gran del món, i la C&A Foundation han fet alguns pagaments a través del govern de Bangla Desh. El Corte Inglés i Kik han fet promeses informals, però la CCC demana ara que aquestes promeses es converteixen en compromisos concrets i públi

També et pot interessar

Et necessitem!

Et necessitem!

La Campanya Roba Neta necessita una persona voluntària per donar suport en la comunicació electrònica. Trobaràs la...

Pin It on Pinterest

Share This