Les treballadores del sud-est asiàtic reclamen lliure sindicalització

10/febrer/2020 | Notícies

Chamila Paramananda i Dian Septi són portaveus d’organitzacions de treballadores tèxtils de Sri Lanka i Indonèsia, respectivament, que formen part de la Clean Clothes Campaign.

Les dues representants van ser a Barcelona en un acte organitzat per la CNT (27/10/19) per parlar de la lliure sindicalització i dels drets de les treballadores del sector tèxtil.

Des de la campanya Roba Neta de SETEM Catalunya recollim els seus valuosos testimonis: elles expliquen de quina forma treballen les seves associacions per aconseguir salaris dignes i drets bàsics davant la precària situació que viuen les treballadores.

Paramananda ens posa un exemple: només un 5% de les treballadores del seu país formen part d’un sindicat. Reclamen crear, conjuntament amb la Clean Clothes Campaign, una plataforma internacional per protegir els drets de les treballadores. Segons dades del seu sindicat, les grans empreses tèxtils obtenen un 75% de benefici per cada peça de roba. El 25% restant es destina als costos, incloent-hi el sou de les treballadores, que representa només un 2,5% del cost total!

Vegeu el vídeo de Chamila Paramananda, portaveu de Dabindu Collective (organització de Dones de Sri Lanka) aquí.

Captura de Pantalla 2020-01-17 a les 13.21.38

Dian Septi, directora de ‘The voice were raised’ i membre del FBLP de Jakarta, sindicat que treballa amb
Clean Clothes Campaign, denuncia l’assetjament sexual que pateixen moltes treballadores del tèxtil i exigeix lliure sindicalització. Les treballadores del tèxtil han de trencar el silenci i, juntes, denunciar la vulneració dels seus drets i exigir condicions laborals dignes. I la solidaritat internacional ha de fer arribar el seu missatge arreu.

Vegeu el vídeo de Dian Septi aquí

 

 

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This