Segon concurs de disseny per al Projecte “No chains” de l’Albereda (Argentina) i Dignity Returns (Tailàndia).

21/setembre/2010 | Notícies

El mes de juny d’aquest any va ser llançada la primera marca de roba lliure de treball esclau, impulsada per cooperatives situades en dos extrems d’aquest món: Dignity Returns a Tailàndia i “20 de desembre” (La Alameda) a Argentina. Aquestes organitzacions et conviden a participar en un concurs per definir els dissenys dels seus pròxima col·lecció.

 

“No Chains” va ser el nom que es va escollir per a aquest projecte, que pretén demostrar que es pot produir i treballar respectant la dignitat i els drets de els/les treballadors/es. La col·lecció inaugural va ser integrada pels sis dissenys que van guanyar la convocatòria de l’any passat.

El llançament de la marca ha tingut importants repercussions en nombrosos mitjans internacionals i locals. L’objectiu primordial és que aquest projecte segueixi creixent, involucrant a noves cooperatives i enfortint la lluita per un món sense cadenes. Alhora, denuncia i lluita en contra de l’explotació a la que estan actualment sotmesos milions de treballadors i treballadores. Per aquest motiu, convoquem novament a totes aquelles persones que vulguin participar al segon concurs de disseny, on es definiran les tres imatges que lideraran la pròxima col.lecció de desembre de 2010.

El concurs

Els i les participants hauran d’enviar al projecte imatges inspirades en la consigna “No Chains” (sense cadenes), per tal d’estampar-les en les diverses peces, abans del 8 de novembre. Tres propostes seran seleccionades mitjançant el vot de treballadors/es i integrants de les cooperatives, entre el 8 i 10 d’aquest mes. Les mateixes conformaran la segona col.lecció de la marca lliure treball esclau que es llençarà el 10 de desembre.

Condicions del enviament de propostes

El disseny

Els dissenys poden ser creats utilitzant qualsevol mitjà visual, però hauran de respectar els següents requisits:

– Han de ser reproduïbles per mitjà de serigrafia en diversos colors sobre teles de cotó.

– Cada disseny pot comptar amb un màxim de dos colors. Ha de contenir un format. Jpeg (JPEG, JPG) i alhora: CS 2, PDF editable o Corel (fins x3).

– Les imatges han de representar el tema principal de “No Chains” – Sense Cadenes-, per exemple poden fer referència a cadenes d’esclavitud o de subcontractació en la cadena de valor. També poden plasmar algun/s dels següents temes referent el lema “Sense Cadenes” :

  · Explotació
  · Autogestió obrera
  · Treballadors a àsia i Amèrica Llatina i la solidaritat Nord-sud.
  · Cooperació de treballadores i treballadors.
  · Llibertat
  · Sense panys, sense cadenes

-Les principals peces estampades seran bosses i samarretes. Els participants poden enviar el seu disseny i una referència de la seva ubicació en la peça si ho desitgen.

Els/ les artistes / Dissenyadors/es:

Al costat de l’enviament dels dissenys s’ha d’incloure una breu biografia del col.lectiu /artista i, si ho desitgen, una reflexió artística. Pot ser entre 50 i 150 paraules (en anglès o espanyol). El format ha de ser en MS Word, Open Office Writer o. Rtf.

Les persones guanyadores, quan el disseny sigui seleccionat, hauran d’estar disposades a cedir els drets a les cooperatives per a la seva reproducció i comercialització, o posar el seu disseny sota una llicència de Creative Commons autoritzant a No Chains produir samarretes amb els seus dissenys.

Traducció (si cal)

No Chains s’ofereix a col.laborar amb qualsevol traducció de frases breus a l’espanyol, anglès o tailandès. No obstant això, a causa del ampli abast de les xarxes laborals existents (des de Brussel·les a Jakarta i de Porto Alegre fins Seül), es suggereix que la integritat del missatge sigui transmissible per mitjà d’una imatge.

L’enviament de propostes

Les part@nochains.org les propostes i preguntes hauran de ser enviades via correu electrònic a l’adreça: , amb assumpte: “2n concurs de disseny” abans del 8 de novembre.

Procés de Selecció
Mantenim un compromís amb els principis d’acció i decisió col·lectius. La selecció dels tres dissenys guanyadors serà el resultat de la votació d’els/les companys/es de les cooperatives compromeses amb No Chains entre el 8 i 10 de novembre. Els tres més votats seran els guanyadors del concurs, a qui se’ls informarà via mail el dia 11 de novembre de 2010, a través de la web www.nochains.org.

Com que les dues cooperatives operen autònomament sense accés a finançament extern, “No Chains” malauradament no pot atorgar una compensació econòmica a les contribucions de els/les artistes que siguin finalment adoptades pel seu ús, com a marca global de lliure d’explotació. No obstant això, aquells/es artistes els quals els seus dissenys siguin seleccionats, rebran tres samarretes i una bossa estampades amb el seu disseny, a més del reconeixement a través dels mitjans de la difusió del projecte

Més informació: www.nochains.org

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This