UNIQLO paga milions al tenista Federer, però nega salaris i indemnitzacions a milers de treballadores d’Indonèsia

16/juliol/2018 | Notícies

Des de l’any 2015, 2000 treballadores (el 80% d’elles, dones) acomiadades a Indonèsia esperen que UNIQLO els pagui 5,5 milions de dòlars per compensar els salaris impagats i les indeminitzacions.

Ara que Roger Federer -conegut pel seu sentit de la justícia, a banda dels seus èxits esportius- ha firmat un contracte amb aquesta marca per promocionar-la, fans del tenista i activista l’animen a unir-se a una acció internacional perquè UNIQLO compleixi amb els seus deures cap a les treballadores. Aquesta gran empreses japonesa s’ha negat a negociar amb els sindicats indonesis per pagar les indemnitzacions als homes i les dones que cusien la seva roba i van ser acomiadades. En canvi, no té problemes per destinar milions per patrocinar Federer.

 

Durant aquests tres anys, les treballadores de Jaba Garmin han estat lluitant incansablement pels seus drets. Els acomiadaments van arribar quan les marques internacionals (no només UNIQLO, també S. Oliver, Gerry Weber i Jack Wolfskin) van tallar de sobte els encàrrecs i la fàbrica va entrar en fallida. Tot i que el dret indonesi i els convenis internacionals reconeixen el dret al pagament de salaris endarrerits i indemnitzacions, els 5,5 milions de dòlars d’UNIQLO no arriben. Amb aquesta legislació, s’espera que les empreses transnacionals actuïn de manera preventiva i es mitiguin les possibles conseqüències negatives de deixar una fàbrica sense encàrrecs. En aquest cas, UNIQLO ni tan sols va informar els sindicats de la fàbrica que planificava la retirada.

Tadashi Yanai, fundador i CEO d’UNIQLO,  ha destacat en un comunicat que volen patrocinar Federer per produir “un canvi positiu al món”. Continua: “Junts podem aportar la màxima qualitat de vida al major nombre de persones.”

Pots llegir i signar la carta a Roger Federer aquí:www.hello-roger.ch/en

Més informació sobre el cas  Jaba Garmindo aquí.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This