10è Aniversari Rana Plaza

L’esfondrament de Rana Plaza (Bangladesh) és l’accident més tràgic en història de la indústria tèxtil

El 24 d’abril d’enguany es compleixen deu anys de l’enderroc de l’edifici Rana Plaza a Bangladesh en el qual van morir 1.138 persones i 2.500 van resultar ferides. Les persones que treballaven a les cinc fàbriques de confecció de l’edifici Rana Plaza sabien que l’estructura era insegura, ja que havien estat evacuades el dia anterior. Però sota amenaces de perdre un mes de salari i sense un sindicat que les representés, es van veure obligades a entrar-hi igualment.

Vam aconseguir que les víctimes del Rana Plaza rebessin indemnitzacions encara que moltes empreses s’hi negaven, i que 200 marques de moda signessin l’Acord Internacional de Seguretat en la Indústria Tèxtil.

Suma’t al clam mundial perquè Levis, Ikea, Amazon i Decathlon també el signin i firma la petició.

Amb motiu del desè aniversari s’han celebrat accions commemoratives el 24 d’abril de 2023. Recupera el vídeo de l’acció a Barcelona, Madrid, Pamplona, Vitòria-Gasteiz i Granada.

Comparteix a Twitter

El record que exigeix un acord


Més de 190
empreses de moda han signat l’Acord Internacional sobre Salut i Seguretat en la Indústria Tèxtil i de la Confecció. Però hi ha altres companyies com Levi’s, Decathlon, Ikea o Amazon, que no han signat i continuen sense garantir els drets bàsics de salut i seguretat de les persones treballadores.

Demana a Levi’s, Decathlon, IKEA i Amazon que signin l’Acord Internacional i que protegeixin la vida de les persones que treballen a les seves fàbriques de Bangladesh i Pakistan.

Signa la petició

perquè grans empreses com Levi ́s, Decathlon, IKEA o Amazon garanteixin els drets bàsics de salut i de seguretat.

Pin It on Pinterest

Share This