“Revolució sense patró” reivindica un canvi en profunditat, global i dràstic en la indústria tèxtil que vulnera els drets humans i en les estructures econòmiques i polítiques que la sostenen.
Aquesta revolució sense patró canalitza moltes reivindicacions:
- És una revolució que no accepta les discriminacions per raons de gènere, origenètnic, edat, orientació sexual o raça. Que reclama la llibertat sindical i la negociació col·lectiva com a dret indispensable per exigir al patró el compliment de tots els drets laborals.
- És també una revolució feminista, que defensa una transformació constant en les relacions de poder, que camina cap a la igualtat d’oportunitats laborals per les treballadores de la confecció i condemna la violència de gènere.
- També significa una revolució contra els patrons de producció marcats per les marques internacionals que alimenten jornades maratonianes, salaris indignes i explotació laboral.
- És també un canvi en profunditat en els patrons de consum de la societat i les institucions internacionals.
- Finalment, és una revolució en el patró actual de la indústria i la imposició de normes vinculats pel que fa al respecte dels Drets Humans i la transparència en les cadenes de subministrament.
Actua:
Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores
Amb la publicació avui de la seva proposta Òmnibus per a la simplificació dels instruments de responsabilitat corporativa i sostenibilitat, inclosa la Directiva sobre Deguda Diligència en Sostenibilitat Corporativa (CSDDD, per les seves sigles en anglès), la Comissió Europea està fent marxa enrere en el seu compromís amb unes cadenes de valor justes i sostenibles.
Treballadores de la confecció de Myanmar segueixen lluitant pels seus drets laborals
Nombroses treballadores de la confecció de Myanmar que treballen en fàbriques vinculares a empreses estrangeres han patit acomiadaments injustificats, impagaments salarials i amenaces legals en exigir els seus drets. Els casos de Royal Knitting i Honeys mostren la precarietat laboral i la manca de responsabilitat de les grans marques davant les condicions de la seva cadena de subministrament.
INDITEX vol ser sostenible. Ho és realment?
En els darrers anys, marques de moda ràpida com Zara han promès produir i vendre roba d'una forma més respectuosa amb el medi ambient i amb les persones que la confeccionen. No obstant això, tal com exposa la plataforma mediàtica Context en l'impactant vídeo...