El govern de Bangla Desh intenta paralitzar l’Acord per la Seguretat

14/desembre/2018 | Notícies

Després que la vista on el Tribunal Suprem de Bangla Desh havia de decidir sobre la continuïtat de l’Acord quedés posposada fins aquesta setmana, el govern del país ha demanat una nova pròrroga i allargar el termini fins al dia 17 de desembre. El Tribunal ha acceptat la petició i dóna ales d’aquesta manera a què el govern prepari noves mesures i formes per aturar la feina de l’Acord.

Les demandes del govern, que significarien un retrocés enorme a la feina que fa l’Acord, són principalment que cap dels inspectors que treballen per garantir el compliment de l’Acord puguin denunciar noves irregularitats de les fàbriques ni forçar la seva reparació, o l’obligació de què tota la feina feta passi a dependre totalment del govern.

Per aquest motiu, des de l’Acord, sindicats globals i altres associacions i campanyes, entre les quals es troba Roba Neta, demanem a les grans marques de roba que aprofitin el seu poder i s’enfrontin a aquesta decisió del govern per salvar una forma de fer que ha salvat milers de vides des del 2013, quan es va posar en marxa.

Les noves condicions a què seria sotmès l’Acord, en cas que el Tribunal Suprem de Bangla Desh acceptés les peticions del govern, obligarien a traslladar la major part de la feina a les oficines d’Amsterdam i, per tant, perdre molta de l’efectivitat i la rapidesa amb què s’actuava fins ara.

També des de l’Acord s’ha proposat al govern del país treballar de forma més estreta per així millorar les relacions i les vides de les treballadores del tèxtil. Tot i proposar mesures concretes, el govern de Bangla Desh no ha respost positivament a la proposta i continua decidit en seguir les accions legals que podrien suposar la fi de l’Acord i, per tant, posar en risc les vides de totes les treballadores de la indústria del tèxtil del país.

Signa la petició online impulsada per International Labour Rights, per demanar al Primer Ministre de Bangla Desh el seu suport i compromís perquè l’Acord continuï la seva important labor en garantir que les fàbriques siguin segures pels milions de treballadores de la confecció.

 

Més informació:

Petició online: https://actionnetwork.org/letters/keep-workers-safe-in-bangladesh

El Parlament Europeu critica la postura del govern de Bangla Desh envers els drets humans i demana la continuació de l’Acord: https://cleanclothes.org/news/2018/11/15/european-parliament-slams-bangladesh-government-on-human-rights-and-calls-for-the-continuation-of-the-accord

https://robaneta.org/lacord-de-bangla-desh-en-perill-de-desapareixer/

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This