Històric pas cap a un #TèxtilAmbDrets

02/maig/2017 | Notícies

El passat dijous 27 d’abril, va ser un dia històric que des de la Campanya Roba Neta i Federación SETEM -coordinadora a nivell estatal de la Campanya Roba Neta- vam celebrar especialment.

L’informe impulsat per l’Eurodiputada Lola Sánchez Caldentey de Podemos, que reclama a la Comissió la presentació d’una proposta legislativa sobre obligacions de deguda diligència vinculants a les cadenes de subministrament del sector de la confecció, va ser aprovat per majoria absoluta (505 vots a favor, 57 abstencions i 49 vots en contra).

D’aquesta manera, el Parlament Europeu ha fet ressò del sentir de la ciutadania donant un pas important cap al compliment dels deures adquirits a l’adherir-se als Principis Rectors de Nacions Unides sobre les empreses i els drets humans.

Ara és necessari que la Comissió Europea assumeixi el repte i elabori propostes legislatives amb l’objectiu d’imposar regles mínimes en la indústria de la roba, particularment pel que fa al respecte dels Drets Humans i transparència en les cadenes de subministrament.

En aquesta línia, fem aquesta crida a la Comissió Europea per tal que desenvolupi una combinació intel·ligent de normes que incloguin una regulació vinculant sobre deguda diligència en matèria de Drets Humans, en conformitat amb els Principis Rectors de les Nacions Unides sobre Empreses i Drets Humans (UNGP per les seves sigles en anglès) i amb les Directrius de la OCDE sobre Deguda Diligència per una gestió responsable de la cadena de subministrament per les indústries de producció de roba i calçat.

Des de la Campanya Roba Neta confiem en què la Unió Europea segueixi avançant en aquesta direcció i seguim treballant per garantir que els drets de totes les persones treballadores de la indústria tèxtil siguin respectats.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This