Les altres cares del Mundial

11/juny/2010 | Notícies

Actua contra l’explotació laboral en la fabricació de les pilotes de futbol del Mundial 2010

Treballadora cosint pilotes oficials a casa seva

Treballadora cosint pilotes oficials a casa seva

Ja ha començat el Mundial de Futbol. En uns dies tothom parlarà de les proeses de futbolistes d’arreu del món. Però hi ha altres persones que fan possible l’esdeveniment protagonitzant heroicitats quotidianes com suportar dia rera dia condicions d’explotació laboral intolerables mentre cusen les pilotes que faran servir els mutimilionaris jugadors.

Una nova investigació, presentada el 7 de juny passat, revela que els treballadors i les treballadores que cusen pilotes de futbol al Pakistan, índia, Xina i Tailàndia pateixen una alarmant violació dels seus drets laborals: treball infantil, discriminació de gènere contra les treballadores a domicili, jornades laborals excessives o manca de condicions de treball dignes.

Durant l’última dècada, s’han presentat informes periòdics sobre la violació dels drets humans en la producció de pilotes i material esportiu a entitas clau en aquesta indústria, incloent-hi les marques globals i la FIFA. La Campanya Roba Neta, torna a exigir una reacció al respecte, doncs les violacions dels drets laborals no son puntuals sinó que constitueixen una norma.

Exigeix a la FIFA que asumeixi responsabilitats en aquesta situació!

Actua ara, signa la carta per la FIFA!

Més informació sobre la producció de pilotes de futbol per al Mundial 2010

Accés a l’informe original (en anglès)

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This