‘Revolució sense patró’, nova campanya per un canvi en profunditat dins la indústria tèxtil

06/setembre/2017 | Notícies

Reivindiquem sota el lema “Revolució sense patró” un canvi en profunditat, global i dràstic en la indústria tèxtil, que vulnera els drets humans i en les estructures econòmiques i polítiques que la sostenen.

Aquesta revolució sense patró canalitza moltes reivindicacions:

  • És una revolució que no accepta les discriminacions per raons de gènere, origen ètnic, edat, orientació sexual o raça. Que reclama la llibertat sindical i la negociació col·lectiva com a dret indispensable per exigir al patró el compliment de tots els drets laborals.
  • És també una revolució feminista, que defensa una transformació constant en les relacions de poder, que camina cap a la igualtat d’oportunitats laborals per les treballadores de la confecció i condemna la violència de gènere.
  • També significa una revolució contra els patrons de producció marcats per les marques internacionals que alimenten jornades maratonianes, salaris indignes i explotació laboral.
  • És també un canvi en profunditat en els patrons de consum de la societat i les institucions internacionals.
  • Finalment, és una revolució en el patró actual de la indústria i la imposició de normes vinculats pel que fa al respecte dels Drets Humans i la transparència en les cadenes de subministrament.

Presentem també la imatge de la campanya: una il·lustració realitzada pel col·lectiu La Tinta que persegueix transmetre l’apoderament en la diversitat de les treballadores de la confecció en la lluita diària per la defensa dels seus drets. La imatge encapçalarà les pròximes accions de denúncia de la campanya.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This