Acció a Manresa per donar a coneixer les condicions de producció de la roba de Lidl i Carrefour

12/juliol/2010 | Notícies

Divendres dia 2 de juliol el grup anti-súpers de la Catalunya Central va organitzar una tarda d’acció i reflexió al voltant de l’inici de les rebaixes i de la publicació de l’informe “Passeu per caixa” de la Campanya Roba Neta i SETEM, en el qual es denuncia l’explotació laboral que hi ha darrera la roba sospitosament barata que es ven a les grans superfícies com Lidl i Carrefour.

L’acció va consistir en “empaperar” la massa de cotxes de clients aparcats als pàrkings del Carrefour i del Lidl de la perifèria de Manresa. Al parabrises de cada cotxe s’hi va col·locar el fulletó de contrapublicitat (que imita els fulletons promocionals de veritat) de les marques caricaturitzades “Correfour” i “Pidl”, on s’ironitza sobre les condicions laborals deplorables que han permès aquells preus ridículs.

La reflexió va venir al taller realitzat pel responsable de l’informe, Albert Sales, al local de la cooperativa “l’Almaixerà” en el que es van tractar les causes de l’explotació laboral, el model de negoci de les grans cadenes de distribució i les accions que podem dur a terme per lluitar contra les pràctiques d’aquestes grans empreses.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This