Aquest Black Friday volem fer que AMAZON pagui

23/novembre/2021 | Notícies

Amazon és la multinacional més poderosa del món. El seu fundador i el CEO, Jeff Bezos, és l’home més ric del planeta. La riquesa d’Amazon ha augmentat tant durant la pandèmia que es podria permetre pagar a cadascun dels seus 1,3 milions d’empleats una bonificació de 690.000 dòlars i continuar sent tan ric com a principis del 2020. La multinacional és propietària de més de 100 marques de roba i el 2020 va guanyar l’escandalosa xifra de 21.300 milions de dòlars.

#AmazonBlackFriday

Al Black Friday de l’any passat, s’estima que el valor de les compres en línia efectuades va pujar als 9.000 milions de dòlars. Les compres a Amazon van representar el 24% de la quantitat.

El poder i la riquesa d’Amazon depenen totalment de la feina de centenars de milers de persones treballadores a tot el món. Són elles, no Bezos, les que fan que Amazon pugui continuar generant beneficis milionaris, i a canvi, s’enfronten a abusos i explotació sistemàtics.

Aquest any coincidint amb el Black Friday i Ciber Monday ens unim a la coalició #MakeAmazonPay que llançarà una vaga mundial de treballadores d’Amazon per fer que Amazon pagui les seves treballadores #makeAmazonPay.

Et convidem a participar-hi, alçant la teva veu en xarxes socials per exigir a Amazon que respecti els drets laborals i pagueu el que deu a les vostres treballadores.

Amazon i les treballadores de Hulu Garment (Cambodja)

Hulu Garment, fàbrica proveïdora d’Amazon a Cambodja, va estafar tota la seva plantilla perquè deixessin els seus treballs sense rebre cap indemnització: 1020 persones porten esperant des d’abril del 2020 que se’ls paguin les indemnitzacions que legalment els corresponen, que pugen a 3,6 milions de dòlars.

La direcció de la fàbrica va presentar als treballadors un document i els va fer «signar» amb la petjada del polze per rebre el darrer salari. Sota la darrera nòmina dels treballadors s’amagava una frase que deia que  renunciaven a la feina. Centenars de treballadores van protestar quan es va fer evident que la direcció els havia estafat perquè dimitissin i així evitar pagar les indemnitzacions.

Juntament amb treballadores d’Amazon de tot el món demanem a Amazon que respecti els drets laborals i pagui el que deu a les seves treballadores!

També et pot interessar

Et necessitem!

Et necessitem!

La Campanya Roba Neta necessita una persona voluntària per donar suport en la comunicació electrònica. Trobaràs la...

Pin It on Pinterest

Share This