Aquest Black Friday volem fer que AMAZON pagui

23/novembre/2021 | Notícies

Amazon és la multinacional més poderosa del món. El seu fundador i el CEO, Jeff Bezos, és l’home més ric del planeta. La riquesa d’Amazon ha augmentat tant durant la pandèmia que es podria permetre pagar a cadascun dels seus 1,3 milions d’empleats una bonificació de 690.000 dòlars i continuar sent tan ric com a principis del 2020. La multinacional és propietària de més de 100 marques de roba i el 2020 va guanyar l’escandalosa xifra de 21.300 milions de dòlars.

#AmazonBlackFriday

Al Black Friday de l’any passat, s’estima que el valor de les compres en línia efectuades va pujar als 9.000 milions de dòlars. Les compres a Amazon van representar el 24% de la quantitat.

El poder i la riquesa d’Amazon depenen totalment de la feina de centenars de milers de persones treballadores a tot el món. Són elles, no Bezos, les que fan que Amazon pugui continuar generant beneficis milionaris, i a canvi, s’enfronten a abusos i explotació sistemàtics.

Aquest any coincidint amb el Black Friday i Ciber Monday ens unim a la coalició #MakeAmazonPay que llançarà una vaga mundial de treballadores d’Amazon per fer que Amazon pagui les seves treballadores #makeAmazonPay.

Et convidem a participar-hi, alçant la teva veu en xarxes socials per exigir a Amazon que respecti els drets laborals i pagueu el que deu a les vostres treballadores.

Amazon i les treballadores de Hulu Garment (Cambodja)

Hulu Garment, fàbrica proveïdora d’Amazon a Cambodja, va estafar tota la seva plantilla perquè deixessin els seus treballs sense rebre cap indemnització: 1020 persones porten esperant des d’abril del 2020 que se’ls paguin les indemnitzacions que legalment els corresponen, que pugen a 3,6 milions de dòlars.

La direcció de la fàbrica va presentar als treballadors un document i els va fer «signar» amb la petjada del polze per rebre el darrer salari. Sota la darrera nòmina dels treballadors s’amagava una frase que deia que  renunciaven a la feina. Centenars de treballadores van protestar quan es va fer evident que la direcció els havia estafat perquè dimitissin i així evitar pagar les indemnitzacions.

Juntament amb treballadores d’Amazon de tot el món demanem a Amazon que respecti els drets laborals i pagui el que deu a les seves treballadores!

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This