Avui les morts són a Cambodja: ensorrament d’una fàbrica de calçat

16/maig/2013 | Notícies

El diari britànic The Guardian anuncia que un nombre indeterminat d’obrers i obreres de Cambodja han mort avui per l’ensorrament parcial de la fàbrica on treballaven fent calçat per a l’exportació.

La fàbrica ensorrada, Wing Star Shoes, està a la província de Kampong Speu, a l’oest de la captial del país, Phnom Penh. Les autoritats han comunicat a Associated Press que s’han trobat dos cosos entre les runes i que almenys set persones han resultat ferides.

Els articles de confecció constitueixen l’exportació més important de Cambodja. El 2012 més de 4.000 milions de dòlars en productes tèxtils i calçat van ser embarcats a Cambodja amb destinació a Europa i els Estats Units. La indústria de la confecció i del calçat per a l’exportació ocupa a més de mig milió de persones a més de 500 fàbriques en aquest país asiàtic.

The Guardian destaca que el 22 de març, els treballadors i les treballadores de Wing Star, la fàbrica sinistrada, van anar a la vaga per protestar per les seves condicions laborals i pels seus baixos salaris.

El desastre de Bangla Desh del passat 24 d’abril va permetre introduir a l’agenda mediàtica les condicions extremes d’explotació i inseguretat en que treballen obrers i obreres de la confecció de tot el món. No són coincidències, ni accidents, els problemes no són exclusius de Bangla Desh.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This