Dia d’acció internacional en suport a les treballadores en peu pels seus drets laborals: Global Garment, Bangladesh

14/octubre/2021 | Notícies

En una flagrant maniobra antisindical, la fàbrica de roba Global Garments (Chittagong, Bangladesh) que subministrava a Amazon i Kohl’s, va tancar l’octubre de 2020 deixant a 1.200 treballadores sense ingressos.

La fàbrica Global Garments comptava amb un sindicat independent des de 1984; havia subscrit quatre convenis col·lectius amb la gerència de la fàbrica. El sindicat de la fàbrica forma part de la Federació Sindical Independent de Treballadors de la Confecció de Bangladesh (BIGUF), afiliada a IndustriALL Global Union.

Entre març i octubre de 2020, Global Garments va acomiadar a les treballadores durant un total de setanta-nou dies pagant-los en aquest període la meitat dels seus salaris. Per evitar el tancament definitiu de la fàbrica, el sindicat va demanar a la direcció que continués amb els acomiadaments temporals i així salvaguardar els llocs de treball i ajudar la fàbrica a sobreviure. No obstant això, la direcció va rebutjar aquesta petició i ha utilitzat la pandèmia de Covid-19 com a excusa per a acabar amb un dels sindicats més antics de la indústria de la confecció del país. Des de 2014, l’empresa matriu de Global Garments, el grup Azim, que també fa negocis amb Asda, C&A i Inditex, ha tancat gradualment les seves cinc fàbriques que tenien sindicats independents.

Aquesta no és la primera vegada que les treballadores i treballadors de Global Garments i els seus representants sindicals s’enfronten a la repressió dels seus drets fonamentals. L’any 2014, diversos membres del sindicat van ser brutalment agredits a les portes de la fàbrica. Aquest violent episodi va ser recollit pel New York Times el desembre de 2014 i febrer de 2015. També en va fer ressò un congressista estatunidenc qui va qualificar aquell atac contra els i les sindicalistes com a deplorable i va instar al govern de Bangladesh a adoptar un paper més actiu per a descoratjar i posar remei a aquest tipus de violència.

Uneix-te a nosaltres per a demanar a Amazon i a la resta de marques que respectin els drets laborals #RespectLabourRights, instant el grup Azim a reobrir Global Garments, tornar a contractar els 1.200 membres del sindicat i proporcionar-los els salaris endarrerits.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This