DIVENDRES NEGRE 50% OFF DRETS LABORALS

23/novembre/2016 | Notícies

 

Qui pateix els descomptes del Black Friday?

Mentre les empreses transnacionals de tèxtil i de calçat redueixen els preus dels seus productes a més de la meitat per maximitzar els seus beneficis durant el Black Friday i inciten al consum desenfrenat en massa, les treballadores de la confecció segueixen en condicions d’explotació laboral.

Jornades de 10 a 12h diàries, salaris indignes lligats a unes metes de producció moltes vegades inassequible (que comporta la reducció del 50% del salari en cas que no sigui assolit) i que no arriba a cobrir les necessitats bàsiques de la persona, sense dret a baixes i prestacions per malaltia o maternitat, sense mesures de seguretat i higiene a l’espai de treball i sense dret a formar part de sindicats legalment constituïts.

Aquest desig de consum té un cost sobre el medi ambient i sobre les persones treballadores en el sector de la confecció que es veuen forçades a fer jornades de 24 hores per fer font al volum de la demanda de consum. Mentre les grans empreses s’omplen les butxaques amb els guanys del Divendres Negre, per les treballadores de la confecció tots els dies són negres per la privació dels seus drets laborals.

La vulneració dels drets humans en el sector del tèxtil i el calçat, així com en  molts altres sectors, respon a un model econòmic i social injust on les grans empreses transnacionals s’enriqueixen explotant a milions de persones a través de la deslocalització i la subcontractació de fàbriques a països d’economies més pobres. Com a persona consumidora aposta per un model de producció just i sostenible que respecti a les persones i al medi ambient.

Uneix-te a nosaltres a l’acció contra el Black Friday el 25 de novembre a les 17:30h al Portal de l’Àngel. #STOP FASHION VICTIMS

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This