Els incompliments d’H&M costen vides: És hora d’actuar!

06/abril/2016 | Notícies

H&M es troba en una situació lamentable respecte als retards en les reformes necessàries en les seves fàbriques proveïdores a Bangladesh i que posen les treballadores en una situació d’inseguretat, d’acord amb un nou informe de la Campanya Roba Neta i els seus socis.

Segons les últimes inspeccions realitzades a les fàbriques estratègiques d’H&M, que la marca va donar a conèixer públicament a l’Acord (acord signat per H&M després del desastre del Rana Plaza que va matar 1138 treballadores el 2013), les fàbriques no són encara espais de feina segurs i H&M no ha complert les seves promeses de reparar i millorar les seves condicions treball.

Centrant-se en el conjunt de fàbriques proveïdores millor valorades per H&M en temes laborals i ambientals, l’informe mostra que totes aquestes fàbriques no han pogut complir amb els terminis obligatoris per a les reparacions i la majoria de renovacions encara no han estat completades tot i els terminis transcorreguts.

Si H&M posés la mateixa energia a complir els seus compromisos de sostenibilitat tant com ho fa en promocionar-los, seríem de veritat més a prop de veure una indústria tèxtil més segura a Bangladesh

Les renovacions pendents inclouen la instal·lació de portes resistents al foc, la retirada de bloquejos o portes corredisses de les sortides d’emergència, i el tancament del forat de l’escala -elements que suposen que a moltes fàbriques les treballadores no poden sortir amb seguretat d’una fàbrica en cas d’emergència.

És hora d’actuar!

  1. Signa la petició i demana a H&M que efectuï les reparacions necessàries en les seves fàbriques.
  2. Mobilitza’t! El 3 de Maig, coincidint amb la Trobada General Anual d’H&M, sortirem al carrer a diferents ciutats del món per pressionar la firma. A Catalunya volem comptar amb tu. Estigues atenta a pròximes convocatòries i uneix-te a nosaltres!

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This