Els treballadors de Bravo van ser obligats a rebre pagaments parcials de Zara, Mango, Next

04/maig/2018 | Notícies

Tota la nostra solidaritat amb les treballadores de Bravo, que han demostrat una gran valentia i un compromís contundent amb els principis d’equitat i justícia. Després d’un període de pressió a les marques implicades, 140 treballadores turques han acceptat pagaments parcials ( 2.739.281.30 lires turques,  ara 545.346 euros) del total que els correspon des que la fàbrica Bravo -que produïa roba per a Zara (Inditex), Mango i la marca britànica Next- es va tancar durant la nit de juny 2016. La seva lluita ha tingut un paper vital en destacar un tema que afecta milers de treballadors del tèxtil de tot el món i demostra el poder i la importància de la solidaritat entre treballadores i consumidores.

Les treballadores han estat lluitant pels diners que se’ls deuen des del dia del tancament; diners que necessiten desesperadament com a resultat d’anys de baixos salaris i de la seva sobtada i inesperada desocupació. La seva campanya, que incloïa deixar notes a les butxaques de la roba venuda a les botigues Zara, Next i Mango, va captar l’ atenció mundial i més de 300.000 persones van donar suport a la seva petició.

Des del Nadal, s’ha fet cada vegada més pressió a les marques, la reputació de les quals ha estat danyada per la seva gran campanya. Durant les últimes setmanes,  els funcionaris sindicals que havien ignorat la comissió obrera en negociacions van dir a les treballadors que la contínua negativa a acceptar les baixes ofertes de les marques donaria com a resultat que les ofertes fossin retirades. Moltes treballadores, que estaven a prop de perdre-ho tot, diuen que van sentir que ja no podien arriscar-se a continuar la campanya. Aquest cop dels funcionaris sindicals els va fer abandonar la lluita pel pagament just que els pertoca. 

Com a resultat, van decidir acceptar els pagaments d’un “fons de dificultats” establert per les marques, com a contribució inicial al deute. Però han deixat clar que acceptar aquest pagament en cap cas és un acord per no rebre més endavant els diners que els pertoquen legalment. Juntament amb ells,  continuem denunciant que, fins que noes paguin els deutes totals, Inditex, NEXT i Mango estaran incomplint les seves obligacions per posar fi a la violació de drets humans que es va produir a Bravo.

Més informació aquí.

Pin It on Pinterest

Share This