Estrena del documental ‘Perdre el fil’ i col·loqui amb l’associació Attawasol de dones obreres de Tànger

13/gener/2012 | Notícies

SETEM presenta el documental ‘Perdre el fil’ sobre la producció de roba de treball al Marroc. El reportatge explica les dificultats de traçar l’orígen de la roba dels policies, bombers, jardiners, etc. de les administracions públiques europees i les condicions laborals de les persones que la confeccionen.

En la presentació, el proper dimarts 24 de gener a les 19h, tindrem el plaer de comptar amb dos representants de l’associació Attawasol de Dones Obreres del Tèxtil (Tànger):

  • Latifa Tadlaoui: Presidenta de l’associació Attawasol del Marroc. Ha treballat més de 15 anys en la indústria de la confecció, entre d’altres per a empreses espanyoles (Inditex i Mango).
  • Aboubakr Khamlichi: Sindicalista i formador de l’associació Attawasol. Ha participat en diverses recerques de la Campanya Roba Neta i visites a Europa.

El documental forma part del programa de Compra Pública Ètica de SETEM, en el marc del projecte europeu Networkwear liderat per SETEM Catalunya i en el que participen altres ONG d’Alemanya, Àustria i Bèlgica, a més de ciutats associades com Viena, Bonn, Manresa i Barcelona. El reportatge ha estat realitzat per l’associació Fora de Quadre amb la col·laboració de la Unió Europea.

Amb la introducció de criteris ètics en la compra pública de roba de les administracions catalanes es pretén implementar mecanismes que permetin assegurar que la roba utilitzada pels treballadors i les treballadores dels nostres ajuntaments ha estat confeccionada lliure d’explotació i d’injustícies.

Quan? Dimarts 24 de gener, 19h.
On? Àgora Catalunya. Plaça Catalunya, núm. 9, 4t-2a (cantonada amb Rambla de Catalunya). Barcelona.
Què? Documental ‘Perdre el fil’ (27′) i col·loqui amb l’associació Attawasol del Marroc.

Més informació:

Projecte europeu Networkwear

Campanya Roba Neta

Blog de Compra Pública Responsable

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This