Inspiració i lluita des de Hong Kong: Fòrum Global de la Campanya Roba Neta

20/novembre/2014 | Notícies

Malgrat ser una casualitat que el Fòrum Global de la Campanya Roba Neta s’estigui celebrant a Hong Kong, pot ser vist com un símbol i una identificació de lluita i de solidaritat amb les lluites ciutadanes organitzades per exigir més democràcia i més drets per una vida digna. Des de fa prop de dos mesos l’anomenat Umbrella Movement a Hong Kong està en primera línia mediàtica per exigir el sufragi universal i més democràcia.

Aquest és l’esperit que s’està vivint en el Fòrum, on estem tenint l’oportunitat de participar tres persones de l’equip de SETEM Catalunya i de la Campanya Roba Neta a l’Estat Espanyol. Estem molt contentes de poder participar en aquesta trobada que suma més de 280 persones de la Xina, Cambodja, la India, Sri Lanka, Bangla Desh, Tailàndia, Indonèsia, Mèxic, Argentina, Nicaragua, Hondures, Europa, Austràlia, els Estats Units… i la llista continua fins a 30 països diferents. Durant cinc dies compartim reptes i lluites obreres, campanyes de pressió a les marques i als governs, i evidenciem la força global de la Campanya Roba Neta amb presència a 17 països europeus i amb 200 organitzacions i sindicats als països del Sud, amb l’objectiu de planificar els objectius, l’estratègia i les accions d’aquesta xarxa per als propers cinc anys.

photo

Cartell del Fòrum Global de la Campanya Roba Neta 2014 a Hong Kong. Per motius de seguretat d’alguns dels participants, no fem difusió de les fotografies i dels continguts del Fòrum fins a la seva finalització.

L’esdeveniment és clau per unir les forces de totes les persones que treballem i lluitem des de cada país per construir un món on totes les treballadores i treballadors del sector de la confecció puguin viure amb dignitat. Hem compartit la recent victòria dels obrers i obreres de Cambodja que han aconseguit un augment històric del salari mínim del 28% a la indústria tèxtil, la lluita de la població de Bangla Desh per a que els culpables paguin per aquesta terrible tragèdia a o hem plorat amb la cançó d’homenatge a les més de 300 persones que van morir a un incendi a una fàbrica de Paquistan el 2012. Per motius de seguretat d’alguns dels seus membres, no compartim continguts i fotografies de l’esdeveniment fins a la seva finalització. Com han cantat els companys i companyes de l’Amèrica Central aquests dies, “¡Sólo el pueblo salva el pueblo!”, així que a seguir amb la lluita!

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This