Exigim a NIKE que pagui el que deu a les seves treballadores de Cambodja

08/març/2022 | Notícies

Exigimos a NIKE que pague lo que debe a sus trabajadoras de Camboya

Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, posem el focus en les treballadores de Cambodja que van perdre les seves ocupacions i es van quedar sense cobrar després d’anys de fer roba per a Nike i Matalan.

Signa la petició a payyourworkers.org/ramatex i digues a aquestes marques que pagui les seves treballadores (#PayYourWorkers #PagaAtusTrabajadoras).

Quan la fàbrica Violet Apparel va tancar les seves portes al juliol de 2020, més de 1.200 treballadores es van quedar sense ocupació. La fàbrica era propietat del grup Ramatex i comptava entre els seus principals clients amb la multinacional NIKE.

Des de llavors les treballadores lluiten per rebre les seves indemnitzacions, així com les bonificacions que se’ls deuen per llei i els salaris impagats. NIKE i Matalan estan entre les empreses vinculades a la fàbrica.

NIKE nega tota responsabilitat i afirma haver acabat la relació amb la fàbrica el 2006, però les fotos i els testimonis de les treballadores mostren que la fàbrica va estar produint roba de Nike com a proveïdor subcontractat durant molts anys, fins i tot un any després del tancament.

Tant Ramatex, empresa que posseeix fàbriques en tot el sud-est asiàtic, com els seus clients Nike i la britànica Matalan no han assumit fins ara la seva responsabilitat.

El sindicat reclama 343.174 dòlars en concepte d’indemnització no pagada. A més hi ha danys i perjudicis que ascendeixen a 1.048.120 dòlars.

Suma la teva signatura en suport a les treballadores de Violet Apparel.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This