L’empresa DESA i el sindicat turc Deri Is signen un acord que posa fi al conflicte laboral

09/setembre/2009 | Notícies

La Campanya Roba Neta celebra anunciar el final del cas DESA després de més d’un any de campanya. Recordem que l’empresa de pells turca té entre els seus clients a El Corte Anglès, Prada i Marks & Spencer. El tancament del cas es produeix després de la signatura d’un protocol entre DESA i el sindicat Deri Is.

La Campanya Roba Neta celebra que s’hagi arribat a un acord i insta les empreses clients de DESA a garantir que la decisió de respectar el dret a la llibertat d’associació es vegi recolzada per nous comandes i inversió.

El protocol estableix que:

– DESA reconeixerà al sindicat Deri Is com l’únic sindicat autoritzat a la fàbrica
– DESA no adoptarà cap tipus de disposició cap als empleats en relació amb el sindicat
– DESA readmetrà a 5 treballadors/es acomiadat/des ara i, posteriorment, 1 treballadora més que se sumen als 6 treballadors/es que ja han estat readmesos/es.
– DESA es compromet a atorgar prioritat a la resta de treballadors/es acomiadat/des quan tingui possibilitat de contractar més personal.
– Tots els treballador/es rebran un document que estableix i fa públic que el dret a sindicar-se és un dret constitucional

Deri Is per la seva part accepta posar fi a la campanya internacional i es compromet a donar suport a l’empresa per recuperar els seus clients i la seva reputació.

La Campanya Roba Neta mantindrà contacte amb el sindicat Deri Is per monitoritzar el compliment de l’acord. Els primers senyals apunten que DESA l’està respectant i donant passos per tenir una relació constructiva amb el sindicat.

Moltes gràcies a aquelles persones que ens heu recolzat en aquest cas i que heu contribuït així de manera decisiva a sostenir la valenta lluita de les treballadores de DESA.

Moltes gràcies especialment a Emine Arslan per obrir camí i servir d’inspiració a moltes dones encara a costa de la seva pròpia seguretat i la de la seva família.

Una vegada més la solidaritat internacional ha estat essencial per ajudar a les treballadores a resistir i reclamar els seus legítims drets. Us demanem, finalment, que continueu responent a futures trucades de suport que us arribin a través del sistema d’accions urgents de la CRL i que difongueu al màxim els casos de violació dels drets humans.

Amb la suma de moltes signatures com la teva, podem canviar la sort de les treballadores explotades i, com a mínim, no deixar els abusos i la repressió sindical en l’oblit i la impunitat.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This