Les empreses de roba esportiva a examen

27/gener/2010 | Notícies

Malgrat que totes disposen de departaments d’RSC, les condicions laborals a la indústria de la roba esportiva continuen deixant molt que desitjar.

Just abans dels Jocs Olímpics de Pequín el 2008, Les organitzacions i sindicats de Juga Net 2008 i la Xarxa de Solidaritat de la Maquila (RSM) van publicar un informe anomenat Salvant obstacles: Passos per millorar els salaris i les condicions de treball en la indústria mundial d’articles esportius. D’aquesta manera, es van identificar quatre obstacles clau que les persones treballadores han d’enfrontar dia a dia en la indústria de roba esportiva, i es van proposar quatre maneres de superar:

 

1. Desenvolupar un clima positiu per a les llibertats sindicals i la negociació col·lectiva

2. Eliminar la precarietat laboral a les cadenes de subministrament d’articles esportius

3. Disminuir la freqüència dels tancaments de fàbriques i estudiar-ne els impactes negatius que d’aquests tancaments es deriven

4. Portar a terme accions per millorar els ingresos de les persones treballadores amb l’objectiu d’assolir salaris dignes per tots i totes

D’aquestes quatre línies d’acció se’n derivaven 36 objectius específics a assolir per part de les empreses transnacionals. Ara, la campanya Juga Net i la Xarxa de Solidaritat de la Maquila presenten les respostes de Nike, Adidas, Pentland, Puma, Lotto, New Balance, Asics i Mizuno.

Les respostes de les empreses a aquestes 36 propostes estan disponibles aquí (en anglès).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1kQlj6CdE1M]


Pin It on Pinterest

Share This