Més de 100 morts en un incendi a una fàbrica de Bangla Desh proveïdora de C&A i Carrefour

25/novembre/2012 | Notícies

La Campanya Roba Neta, juntament amb els sindicats i les organitzacions de drets laborals de Bangla Desh fa una crida a les marques internacionals amb motiu de l’incendi que es va produïr ahir a una fàbrica de Dhaka que va costar la vida a més de cent treballadores i treballadors de la confecció.

Les persones treballadores que han resultat mortes i ferides estaven produint peces per a marques de roba internacionals quan la fàbrica, Fashions Tazreen, va començar a cremar. Segons el seu lloc web, la fàbrica tenia entre els seus clients marques tan conegudes com C & A, Carrefour, Walmart i Kik. La Campanya Roba Neta creu que les marques internacionals segueixen sent negligents a l’hora d’abordar els seriosos problemes de seguretat a les fàbriques del país asiàtic.

El nombre de morts segueix augmentant a mesura que els equips de rescat remouen les restes de la fàbrica devastada. Un dels bombers al lloc va informar que no hi havia ni una sola sortida d’incendis a la fàbrica. Els primers informes indiquen que el foc va ser iniciat per un curtcircuit elèctric. La causa de més del 80% de tots els incendis de fàbriques a Bangladesh (que son desmesuradament freqüents) es deuen al cablejat defectuós.

“Les marques internacionals saben que aquestes fàbriques, amb les que decideixin treballar, són trampes mortals. La seva incapacitat per prendre mesures equival a una negligència criminal”, diu Ineke Zeldenrust, de la Campanya Roba Neta.

La CRN i els seus socis a Bangla Desh exigeixen una investigació independent i transparent sobre les causes de l’incendi i obrir un procés de compensació i atenció a les víctimes i les seves famílies. Cal un compromís immediat de les marques internacionals per prevenir noves tragèdies.

La Campanya Roba Neta ha estat treballant amb organitzacions a Bangla Desh per millorar les condicions de seguretat i contra incendis des de 2005, quan el desastre de la factoría Spectrum va matar a 64 treballadores i treballadors. Des de llavors, hem hagut de lamentar moltes altres tragèdies incloent Garib and Garib i Sportwear Eurotex.

Més informació:

Inditex i la filantropia empresarial a Bangla Desh

Empreses proveïdores de Carrefour, H & M i Walmart persegueixen judicialment a activistes pro-drets humans a Bangla Desh

Un mínim de 28 treballadors i treballadores han mort en un nou incendi a una fàbrica de Bangla Desh

Destacats líders laborals de Bangla Desh perseguits, amenaçats i detinguts

Exigim seguretat en el treball a H&M i al govern de Bangla Desh

Moren 21 persones que estaven treballant en una fàbrica de roba a Bangla Desh a causa d’un incendi

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This