Aquesta setmana, Primark, l’empresa de fast fashion de baix cost, ha publicat un llistat de les ubicacions de les fàbriques on produeix, després que 70.000 persones signessin una petició que demanava a l’empresa que ho fes. Durant l’últim mes, les activistes es van presentar als Primark de diferents ciutats amb caixes plenes de signatures, suggerint a l’empresa que la transparència fos un dels seus propòsits d’any nou. La Clean Clothes Campaing celebra que Primark hagi donat resposta a la petició.
La campanya #GoTransparent impulsada per Human Rights Watch, Clean Clothes Campaign i International Labor Rights Forum es va llançar l’abril de 2017 per establir un estàndard mínim mundial de transparència per al sector del tèxtil:“El compromís de transparència de la cadena de subministrament de peces de vestir i calçat“. A banda de Primark, la petició es va dirigir a Armani, Urban Outfitters, Forever 21 i Walmart; totes les marques que s’havien mostrat sordes davant la demanda d’adoptar aquest estàndard mínim.
El pas que ha fet Primark aquesta setmana en publicar les ubicacions de les seves fàbriques de producció, demostra la tendència creixent cap a una major transparència en la indústria de la confecció malgrat algunes empreses es mostrin vacil·lants. El compromís de Primark seria encara més ferm si el llistat publicat a l’espai anomenat ‘Mapa de proveïment global‘ es pogués descarregar mitjançant un cercador i permetés a les treballadores i activistes fer ús de les dades, ja que les publicades al web, són només aproximades i no podem saber amb exactitud el nombre de persones que treballa a cada fàbrica.
La campanya de roba neta fa una crida a Armani, Outfitters urbans, Forever 21, Walmart i totes les altres empreses del tèxtil que encara es resisteixen a fer aquest pas, a treballar perquè la ubicació de les fàbriques on produeixen sigui pública.
Notícia publicada originalment al web Clean Clothes Campaign.