Resposta de la CRN davant la nova col·lecció infantil d’H&M i WWF

04/octubre/2016 | Notícies

El 29 de setembre, H&M i WWF han llançat una nova col·lecció de roba infantil amb l’objectiu de promoure una indústria de la confecció més respectuosa amb el medi ambient. H&M i WWF intenten reduir la contaminació de l’aigua i promoure la gestió del reciclatge de cicle tancat, però en cap moment s’aborden els problemes fonamentals del seu model de “fast fashion”. H&M continua desenvolupant un model de negoci basat, principalment, en grans volums de vendes i unes taxes de creixement ràpides i excessives. Un model veritablement insostenible en si mateix. La Campanya Roba Neta (CRN) tem que una vegada més, H&M es beneficií d’una estratègia de màrqueting que té poques millores per a les persones afectades i pot induir a l’error a les persones consumidores.

D’altra banda, la cooperació d’H&M amb WWF i el llançament de la seva col·lecció, s’han de considerar en el context d’una sèrie d’aliances estratègiques i compromisos de sostenibilitat que H&M ha fet en els últims anys per tal de fomentar la seva nova imatge ‘sostenible’. H&M ha estat treballant de forma constant per presentar-se a si mateixa com una empresa responsable, sense haver de canviar les seves pràctiques empresarials. Per sostenir la seva producció barata i,al mateix temps, augmentar les seves vendes amb alts marges de benefici, la companyia s’està beneficiant a costa de la vulneració dels drets de les treballadores.

Al 2013, H&M van anunciar el seu pla de treball per un salari just. L’empresa es comprometia a pagar a les treballadores dels seus proveïdors estratègics un “salari digne” al 2018. Mentre que la seva  voluntat va ser elogiada per la societat civil, el full de ruta per establir un salari digne ha fracassat, la qual cosa fa impossible mesurar el seu èxit. De la mateixa manera, l’informe de sostenibilitat del 2015 d’H&M no contenia xifres reals per demostrar els avenços cap a aquest objectiu. D’altra banda, un informe llançat recentment ha revelat que, fins i tot alguns dels principals proveïdors d’H&M estan lluny de d’assegurar unes condicions de treball decents. En cap de les fàbriques investigades H&M compleix les seves pròpies directrius de sostenibilitat, tant en relació amb els contractes de treball com en la llibertat d’associació o salaris dignes.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This