Vine al Mercat de calçat sostenible i coneix el cost real de les nostres sabates

21/desembre/2017 | Notícies

El 27 de desembre d’11h a 14h a la Plaça Catalunya de Barcelona, en el marc de la III Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà el segon Mercat de calçat sostenible.

Es tracta d’una oportunitat única per conèixer les vulneracions socials i ambientals que es produeixen a la indústria transnacional del calçat, a la vegada que es podrà conèixer alternatives de consum que responguin a criteris de proximitat, comercialització justa, consum responsable, ecologia i sostenibilitat, entre d’altres.

Durant les darreres dècades la producció mundial de calçat ha augmentat considerablement. L’any 2015 al món es van produir 23.000 milions de sabates, xifres equivalents a tres parells de sabates per persona. La majoria –el 36%- es van vendre a Europa, seguida de la Xina i els Estats Units –estat que té l’índex de consum de calçat més alt del món, amb una mitjana de 7 parells per persona i any-. El 87% de la producció mundial del calçat es realitza a Àsia, on la Xina és la primera fabricant i concentra el 73% de la producció.

En aquesta ocasió les persones que assisteixin al Mercat coneixeran els impactes d’aquesta producció industrial a través de l’exposició ‘Cuir i calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció’ realitzada per la campanya Canvia de Sabates. D’altra banda, coneixeran algunes de les alternatives sostenibles que existeixen en el sector del calçat, es podran adquirir els seus productes als estands presents i al llarg del matí es faran presentacions dels projectes presents. A més a més, hi haurà un contenidor de la cooperativa Roba Amiga on es podrà dipositar calçat o roba de segona mà, per allargar la seva vida amb la reutilització.

El Mercat de calçat sostenible, impulsat per SETEM Catalunya, compta amb el suport del Comissionat d’Economia Social, Solidària i Cooperativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Campanya Roba Neta. El trobareu el dia 27 de desembre d’11h a 14h, al bell mig de Plaça Catalunya. Us hi esperem!

Consulta les organitzacions productores de calçat presents al Mercat de calçat sostenible aquí.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This