Moda ràpida: l’impacte socioambiental del nostre consum frenètic.

06/juny/2023

Amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, la Campanya Roba Neta s’uneix al col·lectiu periodístic Carro de Combate per destapar els rentats de cara de la segona indústria més contaminant. Aquesta recerca duta a terme per Carro de Combate i presentada en format eBook analitza les campanyes amb reclams de sostenibilitat realitzades per les grans marques des de l’any 2019 per corroborar que les marques de moda han abraçat el greenwashing per intentar convèncer les persones consumidores que estan minimitzant el seu impacte social i mediambiental.

En les campanyes analitzades des de 2019 es repeteixen els reclams de teles produïdes amb materials reciclats, col·leccions amb cotó ecològic o altres matèries primeres orgàniques, i grans cartells amb fotografies d’agricultors en països del Sud Global als quals suposadament ajuden amb les seves produccions.

No obstant això, les col·leccions amb materials reciclats suposen percentatges ínfims en les seves vendes totals, molts reclams se sustenten en conceptes vagos com el de “més sostenible”, i, sobretot, cap d’aquests eslògans ataca la base del problema, la sobreproducció i el sobreconsum.

A través d’aquest estudi pretenem conscienciar sobre alguns dels principals enganys publicitaris de les grans marques: les seves formes de fer greenwashing per vendre més.

Aquesta campanya ha comptat amb finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Noticies

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

Amb la proposta Òmnibus, la Comissió Europea prioritza la desregulació en perjudici dels drets humans, els drets laborals i la protecció ambiental en lloc de reforçar la sostenibilitat i la responsabilitat corporativa. Més de 360 organitzacions de la societat civil i sindicats de més de 50 països insten al Consell i al Parlament Europeu a rebutjar la proposta Òmnibus.

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Amb la publicació avui de la seva proposta Òmnibus per a la simplificació dels instruments de responsabilitat corporativa i sostenibilitat, inclosa la Directiva sobre Deguda Diligència en Sostenibilitat Corporativa (CSDDD, per les seves sigles en anglès), la Comissió Europea està fent marxa enrere en el seu compromís amb unes cadenes de valor justes i sostenibles.

Pin It on Pinterest