Moda ràpida: l’impacte socioambiental del nostre consum frenètic.

06/juny/2023

Amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, la Campanya Roba Neta s’uneix al col·lectiu periodístic Carro de Combate per destapar els rentats de cara de la segona indústria més contaminant. Aquesta recerca duta a terme per Carro de Combate i presentada en format eBook analitza les campanyes amb reclams de sostenibilitat realitzades per les grans marques des de l’any 2019 per corroborar que les marques de moda han abraçat el greenwashing per intentar convèncer les persones consumidores que estan minimitzant el seu impacte social i mediambiental.

En les campanyes analitzades des de 2019 es repeteixen els reclams de teles produïdes amb materials reciclats, col·leccions amb cotó ecològic o altres matèries primeres orgàniques, i grans cartells amb fotografies d’agricultors en països del Sud Global als quals suposadament ajuden amb les seves produccions.

No obstant això, les col·leccions amb materials reciclats suposen percentatges ínfims en les seves vendes totals, molts reclams se sustenten en conceptes vagos com el de “més sostenible”, i, sobretot, cap d’aquests eslògans ataca la base del problema, la sobreproducció i el sobreconsum.

A través d’aquest estudi pretenem conscienciar sobre alguns dels principals enganys publicitaris de les grans marques: les seves formes de fer greenwashing per vendre més.

Aquesta campanya ha comptat amb finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Noticies

Fem la REvolta!

Fem la REvolta!

S'apropa Nadal, un dels moments de l'any en què més consumim. Compartim algunes dades i eines per consumir de manera responsable i prevenir els...

Pin It on Pinterest