Nou Aplicatiu Mòbil Vulneracions

04/juny/2019

anim-05-genere-v2

Saps què amaga l’aparador de la roba que portes?

Recentment a la Campanya Roba Neta hem llançat l’Aplicatiu Mòbil Vulneracions, el qual permet consultar fàcilment les pràctiques habituals de cadascuna de les grans marques del sector tèxtil en matèria de drets laborals: salaris de misèria, seguretat laboral, esclavitud moderna i treball infantil, llibertat sindical, gènere, transparència, medi ambient i rentat d’imatge. Vulneracions laborals sistemàtiques que encara avui en dia es donen a les fàbriques de producció de roba i calçat deslocalitzades a països del sud global com és el cas de Marroc o Bangla Desh.

Amb l’Aplicatiu, volem fer visible les vulneracions de drets laborals de les grans marques com ADIDAS, Benetton, Camper, Desigual, El Corte Inglés, H&M, Mango, Uniqlo i  Zara/ INDITEX, fer accessible la informació dels materials de la mateixa Campanya Roba Neta, facilitar l’activisme digital mitjançant accions de pressió dirigides a grans empreses o institucions, i posar de manifest que el sistema tèxtil actual (més enllà de cada empresa concreta) es basa en l’explotació de les treballadores.

Creiem que aquesta eina de sensibilització permet connectar d’una forma entenedora i clara, cada marca de roba amb la vulneració de drets laborals que s’estan cometent encara avui en dia. Sovint, quan ens preguntem si una marca de roba determinada vulnera drets laborals a la seva cadena de subministrament, no sabem on recórrer per estar-ne del tot segures. Amb l’Aplicatiu Mòbil Vulneracions, volem oferir les respostes precises a aquest tipus de preguntes.

Entra i descobreix-ho, que no t’ho amaguin!

Noticies

Pin It on Pinterest