Nou Aplicatiu Mòbil Vulneracions

04/juny/2019

anim-05-genere-v2

Saps què amaga l’aparador de la roba que portes?

Recentment a la Campanya Roba Neta hem llançat l’Aplicatiu Mòbil Vulneracions, el qual permet consultar fàcilment les pràctiques habituals de cadascuna de les grans marques del sector tèxtil en matèria de drets laborals: salaris de misèria, seguretat laboral, esclavitud moderna i treball infantil, llibertat sindical, gènere, transparència, medi ambient i rentat d’imatge. Vulneracions laborals sistemàtiques que encara avui en dia es donen a les fàbriques de producció de roba i calçat deslocalitzades a països del sud global com és el cas de Marroc o Bangla Desh.

Amb l’Aplicatiu, volem fer visible les vulneracions de drets laborals de les grans marques com ADIDAS, Benetton, Camper, Desigual, El Corte Inglés, H&M, Mango, Uniqlo i  Zara/ INDITEX, fer accessible la informació dels materials de la mateixa Campanya Roba Neta, facilitar l’activisme digital mitjançant accions de pressió dirigides a grans empreses o institucions, i posar de manifest que el sistema tèxtil actual (més enllà de cada empresa concreta) es basa en l’explotació de les treballadores.

Creiem que aquesta eina de sensibilització permet connectar d’una forma entenedora i clara, cada marca de roba amb la vulneració de drets laborals que s’estan cometent encara avui en dia. Sovint, quan ens preguntem si una marca de roba determinada vulnera drets laborals a la seva cadena de subministrament, no sabem on recórrer per estar-ne del tot segures. Amb l’Aplicatiu Mòbil Vulneracions, volem oferir les respostes precises a aquest tipus de preguntes.

Entra i descobreix-ho, que no t’ho amaguin!

Noticies

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Inditex, l'empresa matriu de marques com Zara, segueix transportant enormes volums d'articles de moda ràpida per via aèria, causant un dany considerable al clima. El 2023, les seves emissions de CO2 relacionades amb el transport van augmentar un 37%, assolint un màxim històric. Com que la direcció de l'empresa fa cas omís de la crida de més de 26.000 persones perquè canviï de rumb, ens dirigim ara als accionistes del grup espanyol de moda ràpida.

Promeses incomplertes: Levi’s es desentén de les persones il·legalment acomiadades a Turquia

Promeses incomplertes: Levi’s es desentén de les persones il·legalment acomiadades a Turquia

Després d'un greu cas de repressió sindical a la fàbrica Özak Tekstil, Levi's va prometre actuar per fer respectar el seu propi Codi de Conducta i defensar els drets laborals. Malgrat les seves promeses Levi's ha donat l'esquena a 400 persones injustament acomiadades mentre fabricaven els seus texans. Davant les noves evidències publicades, la Campanya Roba Neta renova la seva crida a Levi's perquè compleixi el que ha promès i garanteixi els drets laborals.

La Campanya Roba Neta condemna enèrgicament l’actual campanya de desprestigi contra una ONG independent de drets laborals a Cambodja

La Campanya Roba Neta condemna enèrgicament l’actual campanya de desprestigi contra una ONG independent de drets laborals a Cambodja

El Centre per a l'Aliança del Treball i els Drets Humans (CENTRAL) va publicar recentment un informe sobre la llibertat d'associació en la indústria de la confecció, i poc després va haver de fer front a una campanya de desprestigi i falses acusacions. La Campanya Roba Neta se solidaritza fermament amb CENTRAL i la recolzarà en la seva lluita contra aquestes falses acusacions.

Pin It on Pinterest