Nova campanya de crowdfunding de Ropa Limpia! Dóna suport!

Apunta't al grup d'activistes de drets laborals! Apunta-t'hi

UNA INDÚSTRIA SALVATGE

Medioambiente__para Joan-RGB-v2

ÉS SOSTENIBLE EL NOSTRE ARMARI?

Mentre que la producció de roba al món s’ha duplicat, l’ús que en fem d’aquesta roba ha disminuït de forma considerable. Es calcula que en l’àmbit global utilitzem la roba un 36% menys  que en els darrers 15 anys i que anualment es llença roba per un valor de 460 milions de dòlars que es podria seguir fent servir.

Als Estats Units, per exemple, la roba només es fa servir al voltant d’una quarta part de la mitjana global i el mateix patró es reprodueix a la Xina, on la utilització de la roba ha disminuït un 70% en els últims 15 anys. De fet, es calcula que algunes peces de roba es descarten després de només set o deu usos. Després d’aquest temps, la roba acaba als abocadors o s’incinera. 

El 99% del material utilitzat per produir roba no es recicla

La petjada ecològica de la indústria és immensa. Menys d’un 1% del material utilitzat per produir roba es recicla per fer roba nova, la qual cosa representa la pèrdua de més de 100 bilions de dòlars en recursos cada any. En l’àmbit global es calcula que les emissions de la producció tèxtil el 2015 van ser d’1,2 bilions de tones de CO₂, més del que equival a la suma del CO₂ de tots els vols internacionals i el transport marítim.

Els fertilitzants afecten les agricultores i el medi ambient

La indústria també té greus impactes en l’àmbit local. L’ús de fertilitzants per fer créixer el cotó i l’ús de substàncies químiques en els processos de producció té efectes directes sobre la salut de les persones agricultores, les treballadores de les fàbriques i el medi ambient.

D’altra banda  es calcula que la producció tèxtil consumeix entorn de 93 milions de metres cúbics d’aigua anuals i, a la vegada, contamina l’aigua de substàncies químiques durant el procés productiu. A més, s’ha identificat que és la indústria que més contribueix a l’entrada de plàstics a l’oceà. S’estima que prop de mig milió de tones de microfibres plàstiques –polièster, niló i acrílics- s’alliberen a l’oceà anualment a través del rentat de roba, amb greusimpactes i implicacions sobre el medi ambient i sobre la salut.

Continguts relacionats

L’empresa Camper no dóna garanties en el tractament de productes tòxics

L’empresa Camper no dóna garanties en el tractament de productes tòxics

Malgrat que ha començata donar informació sobre els seus proveïdors, l’empresa Camper continua sense explicar com tracta els residus.

Llegeix-ne més
La indústria del cuir a Bangla Desh continua vulnerant el medi ambient i els drets humans

La indústria del cuir a Bangla Desh continua vulnerant el medi ambient i els drets humans

Empreses com Camper continuenmantenint la seva producció en fàbriques que no garanteixen drets ni seguretat per a les treballadores ni tampoc respecten el medi ambient.

Llegeix-ne més
El sector del cuir a Bangla Desh contamina desenes de milers de litres d’aigua cada dia

El sector del cuir a Bangla Desh contamina desenes de milers de litres d’aigua cada dia

En un país com Bangla Desh on la indústria del cuir és la més important pel que fa a producció i ocupació, les fàbriques del sector aboquen substàncies contaminants a les reserves d’aigua potable cada dia.

Llegeix-ne més

Com puc revertir aquesta situació?

Comparteix

Compartint opinions amb els més propers, seguint-nos a les xarxes socials o difonent els nostres articles i informes.

Actua

Formant part del nostre grup d’activistes! Per participar a les nostres accions, estigues atent a les convocatòries.

En aquesta pàgina web utilitzem cookies per garantir una millor experiència. Política de cookies

7/8 Medi ambient