La responsabilitat d’una empresa de dur a terme accions de Deguda Diligència en Drets Humans (DDDH) és una de les pedres angulars dels Principis Rectors sobre les empreses i els drets humans de les Nacions Unides.

La Campanya Roba Neta (CRN) considera que la Deguda Diligència en Drets Humans és un element clau del conjunt de mesures voluntàries que totes les empreses han d’implementar. No obstant això, les mesures voluntàries continuen sent clarament insuficients. Atès que el comerç i les estructures de les cadenes de subministrament tenen una escala mundial, creiem que és necessari aprovar un tractat internacional vinculant que estableixi les bases per a regular el treball digne al llarg de la cadena de subministrament i que faci que totes les empreses siguin responsables del respecte als drets laborals i humans a tot el món.

Posició de la Campanya Roba Neta sobre la Deguda Diligència en Drets Humans

La CRN entén que ha de ser la Deguda Diligència en Drets Humans per a defensar els drets laborals en el sector tèxtil, d’acord amb els Principis Rectors de l’ONU. No obstant això, de cap manera suposa una reducció o condició al nostre ferm convenciment que continua sent necessari adoptar una normativa internacional de caràcter vinculant.

Posició de la Campanya Roba Neta sobre la Transparència

1 Els treballadors i treballadores de la cadena de subministrament del calçat tenen dret a un salari digne.

2 Els treballadors i treballadores de la cadena de subministrament del calçat tenen dret a unes condicions laborals segures.

3 Els consumidors i consumidores tenen dret a accedir a productes segurs i a la transparència del procés de producció del calçat.

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

La Campanya Roba Neta adverteix sobre la desregulació de la UE: la proposta Òmnibus soscava la responsabilitat corporativa i els drets humans

Amb la proposta Òmnibus, la Comissió Europea prioritza la desregulació en perjudici dels drets humans, els drets laborals i la protecció ambiental en lloc de reforçar la sostenibilitat i la responsabilitat corporativa. Més de 360 organitzacions de la societat civil i sindicats de més de 50 països insten al Consell i al Parlament Europeu a rebutjar la proposta Òmnibus.

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Proposta Òmnibus: La Comissió Europea cedeix davant les grans empreses i traeix les persones treballadores

Amb la publicació avui de la seva proposta Òmnibus per a la simplificació dels instruments de responsabilitat corporativa i sostenibilitat, inclosa la Directiva sobre Deguda Diligència en Sostenibilitat Corporativa (CSDDD, per les seves sigles en anglès), la Comissió Europea està fent marxa enrere en el seu compromís amb unes cadenes de valor justes i sostenibles.

Pin It on Pinterest

Share This