Informe sobre Transparència

08/setembre/2017

Veure adjunt

La indústria tèxtil té complexes cadenes de producció i responsabilitat en les quals intervenen una gran varietat d’ actors a tots els nivells. Durant molts anys, l’escassa transparència i la manca d’informació sobre les cadenes de subministrament europees han suposat un obstacle per a la millora dels drets humans i de les condicions laborals. Per exemple, després de l’ensorrament del Rana Plaza l’abril del 2013, poder identificar les empreses que s’abastien d’una de les cinc fàbriques de l’edifici va ser crucial per establir responsabilitats i indemnitzar les víctimes. En canvi, ni la Unió Europea ni els Estats membres van ser capaços d’aconseguir aquesta informació. L’única manera d’identificar les empreses europees va anar buscant etiquetes entre les runes.

Segons els Principis Rectors sobre les empreses i els drets humans de l’ONU les empreses i els governs han de comunicar els progressos realitzats pel que fa al compliment del deure de protegir i la seva responsabilitat de respectar elsDDHH i remeiar les vulneracions comeses. Concretament, tant les empreses com els governs han de “conèixer i demostrar” que estan complint amb la seva responsabilitat, i és gràcies a aquest procés d’avaluació i difusió que són conscients de la necessitat de prevenir i abordar els impactes negatius sobre els DDHH. Hi ha la clara necessitat de desenvolupar les normes indicatives dels Principis Rectors per explicar millor en què consisteix que les empreses i els governs actuïn amb transparència.

Noticies

Dotzè aniversari de l’incendi de la fàbrica Ali Enterprises

Dotzè aniversari de l’incendi de la fàbrica Ali Enterprises

L'11 de setembre de 2012 la fàbrica Ali Enterprises (Karachi, Pakistan) va ardir amb centenars de persones atrapades al seu interior.
Més de 250 persones van morir en l'incendi més mortífer de la indústria de la confecció.
En aquest dia recordem a totes les persones que van morir i els nostres pensaments estan amb totes les famílies en dol.
El nostre compromís és garantir que això no torni a ocórrer.

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Recordatori a Inditex: Atureu la moda aèria!

Inditex, l'empresa matriu de marques com Zara, segueix transportant enormes volums d'articles de moda ràpida per via aèria, causant un dany considerable al clima. El 2023, les seves emissions de CO2 relacionades amb el transport van augmentar un 37%, assolint un màxim històric. Com que la direcció de l'empresa fa cas omís de la crida de més de 26.000 persones perquè canviï de rumb, ens dirigim ara als accionistes del grup espanyol de moda ràpida.

Pin It on Pinterest