PRADA: els drets laborals no són un luxe

07/abril/2009 | Notícies

Al voltant de 2.500 persones s’han mobilitzat a Paris, Milà, Londres, Istanbul i l’Estat espanyol per instar a la marca de luxe PRADA a que reconegui la seva responsabilitat i exigeixi a DESA, una de les seves fàbriques proveïdores, que readmeti a les 44 treballadores il·legalment acomiadades. A Barcelona, van comptar amb la presència d’Emine Arslan, la representant de les treballadores que han estat acomiadades, i vam realitzar una acció simbòlica de denúncia al Passeig de Gràcia. T’ho mostrem en vídeos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HMuNQgNP-Ss]

Una bossa de PRADA pot arribar a costar 1.000 euros, el salari de 4 mesos de treball d’Emine Arslan, que es veu forçada a treballar 36 hores seguides sense descans havent de dormir sota les taules de treball i sense poder passar per casa a netejar-se ni veure a la seva família. Només cobrava el salari mínim, 250 euros, dels quals havia de gastar 200 euros en lloguer. Després de 8 anys en la fàbrica i ser reconeguda com una bona treballadora, va decidir afiliar-se al sindicat i informar a la resta de treballadores sobre els seus drets davant les pèssimes condicions de treball i abusos per part de DESA.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zNkeERz_5BE]

També et pot interessar

Treballadores de la confecció de Myanmar segueixen lluitant pels seus drets laborals

Treballadores de la confecció de Myanmar segueixen lluitant pels seus drets laborals

Nombroses treballadores de la confecció de Myanmar que treballen en fàbriques vinculares a empreses estrangeres han patit acomiadaments injustificats, impagaments salarials i amenaces legals en exigir els seus drets. Els casos de Royal Knitting i Honeys mostren la precarietat laboral i la manca de responsabilitat de les grans marques davant les condicions de la seva cadena de subministrament.

Pin It on Pinterest

Share This