Exigeix un salari digne per a les treballadores del tèxtil mitjançant la nova web ‘Defecte de salari digne’

28/juliol/2015 | Notícies

L’organització internacional Clean Clothes Campaign (Campanya Roba Neta) comença el compte enrere per al Fòrum del Salari Digne Ye a Brussel·les, amb la posada en marxa de la web del Defecte de Salari Digne. Les persones consumidores de tota Europa poden retornar un article de roba de forma simbòlica a les marques de moda i de roba esportiva per pressionar a favor del salari digne per a totes les persones que treballen al sector tèxtil.

La campanya ha promogut el Fòrum Salari Digne Ja, que se celebrarè del 12 al 14 d’octubre de 2015 a Brussel·les. Durant aquests dies, la Campanya Roba Neta exigirà a les marques i als seus responsables europeus que discuteixin els següents passos concrets que cal donar per aconseguir una indústria de la roba que respecti els drets humans. A l’Àsia i a Europa les treballadores del sector tèxtil de la indústria internacional de la moda tenen dificultats per arribar a finals de mes amb els seus sous. No poden permetre’s viure amb dignitat.

Un salari digne hauria de guanyar-se amb el treball realitzat durant la setmana laboral estàndar, i hauria de ser suficient perquè una treballadora del sector tèxtil compri menjar per a ella mateixa i per a la seva família, perquè pugui costejar-se el lloguer, l’atenció mèdica, la roba, el transport i l’educació, i hauria de quedar-li encara una petita quantitat d’estalvis per fer front a possibles imprevistos. Una treballadora del sector tèxtil de Bangladesh, per exemple, hauria de treballar més de 22 hores tots els dies de la setmana per guanyar un salari digne.
El Defecte del Salario Digno
Eva Kreisler, de la Campanya Ropa Neta estatal, afirma: “Animem les persones consumidores europees a retornar simbòlicament una peça per ‘defecte de fàbrica’ i  a exigir un salari digne mitjançant la web Salari Digne Ja(http://www.livingwagenow.eu/es)”.

Continua: “És l’hora que es pagui un sou digne a totes les persones que treballen al sector tèxtil. En els dos darrers anys, més de 110.000 persones d’Europa han signat la nostra sol·licitud. Això demostra que les persones consumidores estan llestes per mostrar a les marques de roba i als responsables polítics europeus el seu suport al salari digne”.

L’octubre de 2015, com a pas endavant en aquest procés, la Campanya ha organitzat el Fòrum Salari Digne Ja a Brussel·les, amb l’objectiu d’arribar més enllà en els compromisos de les companyies i dels responsables polítics europeus. A través d’aquest fòrum, la Clean Clothes Campaing i l’Asia Floor Wage Alliance volen aconseguir que es passi de la fase de discurs i recollida de proves a l’aplicació real del salari digne mínim i al desenvolupament d’eines i mecanismes institucionals.

Pin It on Pinterest

Share This