El Centre de Solidaritat de les Treballadores de Bangladesh recuperar el seu estatus legal

20/setembre/2013 | Notícies

El Centre de Solidaritat de les treballadores de Bangla Desh ha recuperat el seu registre oficial com a ONG després d’una batalla de tres anys contra la repressió i l’assetjament.

El govern va arrebatar a la BCWS  la seva inscripció d’ONG a principis de juny 2010, acusant-los d’incitar a la protesta en les fàbriques tèxtils. BCWS és una organització laboral internacionalment famosa per lluitar per la legalitatció de l’organització de les treballadores a la feina. No hi ha cap evidència d’aquesta acussació.

Des de llavors la BCWS i els seus treballadors han fet front a empressonaments i repressió per part de les autoritats de Bangla Desh. Kalpona Akter, Babul Akhter i Aminul Islam van passar 30 dies sota custòdia al 2010 i s’enfronten contra càrrecs falsos des de llavors. Al juliol 2013 la premsa de Bangla Desh va informar que tots els càrrecs contra Kalpona i Babul havien estat retirats. Tot i que aquests informes han estat confirmats a través de fonts oficials i malgrat una carta que demana la retirada de tots els carrecs enviada pel ministre,  Babul i Kalpona encara tenen carrecs per tres casos. Esperem que siguen resolt en les próximes setmanes.

Al 2012, més de divuit mesos després del seu arrest inicial, Aminul era brutalment torturat i assassinat. Les circumstàncies de la seva mort  encara no han estat establertes i ningú ha estat arrestat o acusat. El primer sospitós, un home conegut com a Mostafiz, encara no ha estat localitzat. La BCWS continua fent campanya per una investigació imparcial  i reclamant la informació d’alliberaments dels altres sospitosos en el cas per part del govern.

”  Sabem que necessitarem un llarg temps per recuperar totes les coses perdudes durant els últims tres anys però tot i això els esdeveniments són bons” va dir Kalpona Akter, Director Executiu de BCWS. “Açò només ha estat possible a causa de tota la pressió internacional posada en el nostre govern. Volem donar les gràcies a cadascú i tothom dels qui ens han donat suport  durant aquesta crisi i pels esforços incansables dels nostres seguidors. Aquest èxit  torna a provar que podem lluitar contra la repressió i podem guanyar!

Kalpona va afegir que “Ara podem dedicar totes les nostres energies a demanar llocs de treballs segurs, una veu de les treballadores forta i un sou decent per a les treballadores de Bangla Desh. Sens dubte necessitarem el vostre suport  per guanyar això.”

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This