Cambodia: Judici als 23

21/maig/2014 | Notícies

 

Ahir , 20 de maig, va ser el judici dels 23 treballadors que van ser detingut per defensar els drets humans i laborals durant la vaga del passat Gener.

La vaga es va iniciar el desembre de l’ any passat , quan els sindicats cambodjans van convocar una vaga nacional, exigint un augment del salari mínim a 160 euros al mes. A mesura que continuaren les protestes, la policia i els militars van respondre violentament el 2 i el 3 de gener, matant almenys a 4 persones i ferint greument a gairebé 40 . Entre els detinguts hi havia Vorn Pao , un dirigent sindical de l’Associació Independent Democràtica Informal Economy ( IDEA ). Ell i altres 23 persones, segueixen detinguts a Phnom Penh amb càrrecs que qualsevol defensors dels drets humans aprovaria totalment, un cop més la repressió és utilitzada per infondre por en els sindicats de Cambodja i acabar la lluita per un salari millor.

Vorn Pao ha estat jutjat a Phnom Penh per suposadament incitar a la violència durant la vaga . Un testimoni va parlar en la seva defensa . El jutge li va preguntar què estava fent Vorn Pao fora de la fàbrica Yak Jin , i el testimoni va respondre que Pao estava dret al costat d’un carret amb un altaveu dient a les autoritats :

” Deixeu d’usar la violència . Sóm Khmer, som iguals. ”

Des de fora de la sala d’audiències el seu fill va cridar davant de la gent perque el seu pare siga alliberat. Pots seguir el judici complert en streaming aquí:http://stream.licadho-cambodia.org/free_the_23_trial_day_3/

També et pot interessar

Fem la REvolta!

Fem la REvolta!

S'apropa Nadal, un dels moments de l'any en què més consumim. Compartim algunes dades i eines per consumir de...

Pin It on Pinterest

Share This