Quins pesos pesants de la indústria de la moda han signat el nou Acord Internacional per a la Salut i Seguretat?

02/setembre/2021 | Notícies

L’1 de setembre va entrar en vigor el nou “Acord Internacional per a la Salut i Seguretat en la Indústria Tèxtil i de la Confecció”, signat per 80 marques internacionals de roba, com a successor de l’ “Acord de Bangladesh”.

Des de la Campanya Roba Neta iniciem una campanya pública dirigida a totes les marques de roba i tèxtils que encara no han signat el nou Acord, perquè ho facin immediatament i garanteixin que el treball en matèria de seguretat a Bangladesh pugui continuar i que pugui començar a altres països.

Amb motiu de l’entrada en vigor de l’Acord internacional, la Campanya Roba Neta actualitza el seu rastrejador públic de marques que mostra, de les marques més importants que es proveeixen a Bangladesh, quines han signat el nou Acord i quines encara no ho han fet.

 

És prometedor veure que molts dels compradors més importants de país, inclosos H&M, Inditex (Zara), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein) i Bestseller (Vero Moda), es troben ara entre les empreses signants.

Només amb les seves signatures es garanteix que les persones treballadores de centenars de fàbriques puguin tenir la seguretat de treballar en instal·lacions segures, inspeccionades regularment, on s’escometen reparacions quan són necessàries, o que puguin accedir a un mecanisme de queixes eficaç sense témer represàlies.

No signar l’Acord Internacional i no contribuir econòmicament a millorar la seguretat de les fàbriques suposa un autèntic menyspreu cap a milers de treballadores i treballadors de les cadenes de producció obligades a jugar-se la vida a fàbriques perilloses. És extremadament preocupant que altres grans marques que es proveeixen a Bangladesh, incloses Adidas, Alcampo, Amazon, Desigual, Ikea, o Primark, encara NO hagin donat suport al nou Acord. Altres gegants com Gap o Walmart segueixen sense escoltar, ja que ni tan sols es van adherir a l’acord pioner que es va posar en marxa a Bangladesh després de la tragèdia de Rana Plaza l’any 2013.

Les empreses espanyoles que van signar l’anterior acord, però NO es troben a la primera onada d’empreses que han signat el nou acord internacional són -a més de Desigual-Madnesss, Mango*, Mayoral i Padma Textiles. Tant Inditex com El Corte Inglés han signat el nou Acord Internacional.

La xarxa de la Campanya Roba Neta i les seves aliades iniciaran una campanya pública reclamant a totes aquelles marques que segueixen posant en greu risc les vides de les persones que confeccionen les seves peces de roba a Bangladesh i en altres llocs, que signin l’Acord internacional.

(*): Si bé Mango va comunicar a la Campanya Roba Neta que seguirà participant en el nou Acord, no va figurar en el llistat oficial de l’Acord internacional a data d’1 de setembre. El 9 de setembre la comunicació és ja ferma, i MANGO figura en el llistat de marques que participen en el nou Acord.

Més informació:

  • El rastrejador de marques pot consultar-se a:cleanclothes.org/Accord-tracker
  • La declaració de les organitzacions observadores de l’Acord de Bangladesh pot consultar-se a: https://robaneta.org/les-ong-signants-de-lacord-de-bangladesh-donen-la-benvinguda-a-un-nou-acord-vinculant-sobre-la-seguretat-de-les-persones-treballadores/
  • L’anunci del llistat de marques signataries pot consultar-se a la nova web de l’Acuerd Internacional: Signatories | International Accord

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This