Segueix la pressió a ADIDAS per la situació de les treballadores i els treballadors de PT Kizone

06/novembre/2012 | Notícies

Estat de situació: 

2.800 treballadors i treballadores van perdre la feina a l’abril de 2011 després que el gerent de la fàbrica PT Kizone va tancar la fàbrica i va fugir del país.

Els i les treballadores de PT Kizone estan lluitant per trobar una nova feina i sense els diners que se’ls deu legalment s’estan endeutant cada vegada més. Moltes han hagut de retirés els seus fills de l’escola i alguns han estat desnonats o s’enfronten a l’expulsió de casa seva.

La primera resposta d’Adidas a aquesta situació va ser oferir-se a trobar llocs de treball per als ex-trabajadores/as de les fàbriques Kizone en altres empreses proveïdores. Ara, Adidas reconeix que no ha complert.

Adidas va dir en una carta als i les treballadores de Kizone que no pagarà els diners que se’ls deuen. Enlloc d’això ofereixen a les persones afectades dos vals alimentaris per adquirir menjar en un supermercat orientat als hàbits de consum de gent amb més recursos i que ven el menjar molt car. Desesperades per aconseguir diners per pagar els seus deutes i les despeses escolars, moltes de les treballadores y dels treballadors han intentat vendre aquests bons.

Adidas també va organitzar una “reunió” la setmana passada a Lausana per “trobar solucions duradores al problema dels acomiadaments no indemnitzats”. No es va convidar a cap de les persones treballadores de PT Kizone.

ACTUA!

Seguim pressionant a ADIDAS informant de la situació als seus consumidors i consumidores.

Ves a http://www.facebook.com/adidasoriginals i introdueix algun comentari dels que et proposem (o algun altre que se t’acudeixi en l’idioma que vulguis).

  • Adidas, en tu publicidad se dice que “Impossible Is Nothing”. Demuéstralo. Es hora de pagar a los y las trabajadoras de PT Kizone lo que se les debe.
  • Hey adidas – you say Impossible Is Nothing. Prove it. It’s time to pay up give the PT Kizone workers what they are owed.
  • Nada es imposible. Paga a los y las trabajadoras Kizone los 1,8 millones de dólares de indemnizaciones por despido.
  • Nothing is impossible. Pay the Kizone workers the US$1.8 million of severance payments. If you can talk the talk, you gotta walk the walk adidas!
  • Me sorprende escuchar que se niegan a pagar a los y las trabajadores de PT Kizone el dinero que se les debe – 1,8 millones de dólares no es nada para ti. NO ME GUSTA.
  • I’m shocked hear that you are refusing to pay Kizone workers the money they are owed – 1.8 million is nothing to you. UNLIKE.
  • Los vales de comida no sirven para pagar el alquiler. Tampoco sirven las reuniones en lugares lejanos. Paga a los y las trabajadoras de Kizone lo que se les debe.
  • Food vouchers won’t pay the rent. Nor will fancy meetings in faraway places. Pay Kizone workers what they are owed.

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This