Victòria per a les treballadores cambodjanes

05/març/2013 | Notícies

Kingsland Victory

Després de mesos de protestes, les treballadores de Kingsland Garment a Phnom Penh, Cambodja cobraran els salaris i les indemnitzacions que se’ls deuen.

Tot just l’endemà passat que 82 treballadores iniciaren una vaga de fam davant de la fàbrica, Walmart i H&M van acordar pagar a les treballadores al voltant de 200.000 dòlars d’indemnització. Tot amb la solidaritat de les treballadores cambodjanes i diverses organitzacions internacionals pels drets laborals, incloent la Campanya Roba Neta.

“Hem decidit començar una vaga de fam per demostrar que els treballadors no podem ser espentats al carrer”, va dir Sorn Sothy, de 26 anys d’edat, qui havia treballat al magatzem de la fàbrica. “Som forts, compromesos i estem units”.

Desde el 3 de gener almenys 200 treballadores de la confecció dormen al carrer davant de la fàbrica Kingsland a Phnom Penh, Cambodja. L’empresa, que cosia roba per Wal-Mart i H&M, devia a les treballadores 200.000 dòlars després que tancara al desembre deixant a les treballadores sense feina, salaris ni indemnització per acomiadament. Les treballadores varen començar una acampada davant de la fàbrica d’una banda per vigiliar si tornaven els propietaris a bucar tota la màquinaria que s’havien deixat a dins, i d’altra com a protesta fins que els treballadors no foren totalment pagats d’acord amb la legislació de Cambodja.

Més informació
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eB178GEDPEk&w=560&h=315]

Treballadores sense casa ni sou després que tancara la fàbrica

També et pot interessar

Pin It on Pinterest

Share This